SEGRE

ESPORTS

El PSOE porta dimarts al Congrés la seua proposta de parar 5 minuts els partits de futbol quan hi hagi crits homòfobs

Els socialistes justifiquen la presentació d’aquesta proposició no de llei davant de la "gran hostilitat" que asseguren que existeix en l’esport en general

El Congrés dels Diputats va aprovar el decret gràcies a l’abstenció de Vox.

El Congrés dels Diputats va aprovar el decret gràcies a l’abstenció de Vox.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE defensarà aquest dimarts en la Comissió de Cultura i Esport del Congrés una iniciativa amb què busca que el Govern promogui una campanya contra la LGTBIfobia en l’esport en general i, especialment, en el futbol, i a tal finalitat planteja que s’interrompin durant cinc minuts els partits o esdeveniments esportius quan es registrin crits o actituds homòfobes.

Els socialistes justifiquen la presentació d’aquesta proposició no de llei davant de la "gran hostilitat" que asseguren que existeix en l’esport en general, particularment en el futbol, cap a la presència persones LGTBI visibles entre l’afició, els equips tècnics, directius i esportius.

En concret, ressenyen que els estudis sobre la població LGTBI revelen que almenys el 6% de la població europea es considera membre d’aquest col·lectiu, el que, segons els seus càlculs, suposaria que "a Espanya al voltant d’1,3 milions de persones LGTBI practicarien esport i 270 dels 4.453 esportistes d’alt nivell que tenia catalogats el Consell Superior d’Esports el 2017 pertanyerien a aquest col·lectiu".

"MOLT POCS" PROFESSIONALS RECONEIXEN LA SEUA HOMOSEXUALITAT

I per disciplines, calculen que hi hauria "alguna cosa més de 42.000 futbolistes LGTBI federats", segons les dades oficials de 2016, entre els quals 142 ho farien com professionals. Tanmateix, lamenten que "molt pocs" esportistes han reconegut pertànyer a aquest col·lectiu.

Per això, amb la seua proposta, el PSOE pretén que el Consell de Superior d’Esports impulsi una campanya de sensibilització, formació i de lluita contra la LGTBIfobia, que podria incloure també la lluita contra el racisme, la xenofòbia i la violència per raons d’odi, i que aniria destinada als esportistes, l’afició, els directius, els tècnics, els mitjans especialitzats i la societat en general.

En concret, suggereix modificar el Protocol d’actuació per al restabliment de la normalitat en competicions, proves o espectacles esportius a què es refereix l’article 15.2 de la Llei contra el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport.

I TAMBÉ LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

Aquest article assenyala que l’àrbitre o jutge esportiu podrà suspendre provisionalment l’esdeveniment esportiu quan existeixin conductes violentes, racistes, xenòfobes o intolerants, i els socialistes volen que també s’inclogui en aquesta relació actes conductes "intolerants" contra la comunitat LGTBI o la violència contra les dones".

La proposició del PSOE també cita al Govern a fomentar, en el marc de les seues competències, cursos cap a personal directiu, tècnic i esportiu, de respecte a la diversitat i, en general i a la realitat de les persones LGTBI en particular, a la manera dels que imparteix l’associació Esport i Diversitat a la Comunitat de Madrid.

tracking