ELS DETALLS

Triomf laboriós

El Lleida trenca la ratxa de dos derrotes amb dos gols en les dos primeres rematades a porteria || Victòria amb sofriment contra el cuer Olot, que va tenir més ocasions

Raúl va superar el porter i el defensa per marcar en aquest salt.

Raúl va superar el porter i el defensa per marcar en aquest salt.JORDI ECHEVARRIA

Després de dos derrotes consecutives –Barça B i Nàstic–, el Lleida es va retrobar ahir amb la victòria davant del cuer Olot (2-1) en un discret partit dels de Molo, que van saber patir per acabar assegurant el triomf amb dos gols de Raúl González, de cap, el primer quan encara no s’havia complert el primer minut. L’Olot va tenir més possessió i va rematar més vegades que el Lleida, però va acabar marxant amb les mans buides del Camp d’Esports malgrat dominar insistentment durant el segon temps, jugar amb quatre davanters i fallar dos gols a porteria buida.

Amb aquesta victòria el Lleida s’allunya de la zona de descens –la qual cosa l’obligaria a jugar per no baixar– i manté escasses esperances per acabar entre els tres primers, encara que no depèn de si mateix o, com a mínim, estar en la nova Primera RFEF. Ara mateix, si la competició hagués finalitzat, els rivals serien Badalona, Llagostera i Cornellà del subgrup A, i Hèrcules, Peña Deportiva, la Nucia i Atzeneta, del subgrup B.

L’inici del partit va ser trepidant. Tot just posar la pilota en joc, una jugada per banda, elaborada entre José Ruiz i Abel Molinero, va acabar amb un precís cop de cap de Raúl Gonzalez quan la pràctica totalitat dels jugadors dels dos equips encara no havien ni tocat la pilota.

La resposta de l’Olot, que es jugava molt en aquest partit, va ser fulminant. Atac per la dreta amb centrada al segon pal perquè Juan Delgado, després d’un bon control, afusellés Pau Torres (1-1, 12’).

En un intercanvi de cops i després d’una rematada d’Abraham (14’) que va marxar alta, Raúl González, en estat de gràcia, va tornar a avançar el Lleida de cap (2-1, 23’) després d’una sèrie de rebutjos a l’àrea petita de Pol Ballesté. Però el primer temps encara oferiria més sobresalts al Lleida.

Salinas (27’) va rematar des de la vora de l’àrea i la pilota es va colar entre les mans de Pau Torres que, àgil de reflexos, va reaccionar i va aturar la pilota sobre la mateixa línia. Si exceptuem una acció individual d’Alpha Bagayoko (32’), amb dos dríblings i una rematada que va acabar en córner, les millors ocasions van ser visitants.

Eloi Amagat (31’ i 35’) va tenir el 2-2 a l’abast. En primera instància va creuar massa la pilota a porteria buida, i en la segona, al llançament d’una falta directa, va enviar l’esfèric vorejant el travesser.

Encara tindria una última ocasió el conjunt de la Garrotxa abans del descans, amb un xut de Pol Prats, el millor del seu equip, que va acabar en córner a l’estavellar-se al cos d’un defensa (34’). Després del descans el domini visitant es va fer anguniós.

De fet, el Lleida només va aconseguir realitzar una sola rematada en el minut 83, a càrrec de José Ruiz que va sortir desviada. En canvi, l’Olot va disposar de fins a tres clares ocasions.

La primera a càrrec de Pol Prats (46’) amb bona parada de Pau Torres; la segona de Kilian Grant (72’), que va enviar la pilota fora amb tot a favor seu i, l’última, de Juan Delgado, que va estavellar la pilota al cos d’un defensa (76’). El matx, amb set minuts d’afegit per part del col·legiat, va acabar amb el Lleida amb cinc defenses al darrere, aguantant les escomeses d’un Olot que va acabar amb quatre davanters.

Chavero es lesiona i és seriós dubte per jugar contra el Prat Al minut 55, després d’una acció fortuïta, Chavero es va tirar a terra amb ostensibles gestos de dolor. Després de ser atès sobre la gespa va haver de ser substituït per Yasser, i es va retirar coixejant del terreny de joc. Molo, a la sala de premsa, es va mostrar pessimista sobre la seua presència al pròxim partit al Municipal de Sagnier, davant del Prat (diumenge, 12.00). A falta de les proves mèdiques, Chavero podria tenir una lesió a l’abductor dret, per la qual cosa si es confirma, tindrà molt difícil jugar en el pròxim partit.

L’afició va animar l’equip des de l’exterior de l’estadi Al llarg de tot el partit i per primera vegada aquesta temporada –en altres ocasions van ser només uns minuts–, un nombrós grup d’aficionats es van dedicar a animar, amb bombos i càntics, els jugadors del Lleida en el seu xoc davant de l’Olot. El gest el van valorar molt positivament tant els jugadors com Molo, que va assegurar que aquest detall els va proporcionar un plus de motivació per poder aconseguir els tres punts en joc. Tots van desitjar poder jugar amb públic al pròxim partit, amb l’Andorra.