A 4 punts del líder

El Barça aprofita l'empat de l'Atlètic i es postula per guanyar la Lliga al golejar l'Osca en un partit en el qual no va tenir necessitat de prémer l'accelerador || Dos golassos de Messi, un de Griezmann i un altre de Mingueza van concretar la superioritat blaugrana

Mingueza, amb Griezmann darrere,  eufòric al marcar el 3-1.

Mingueza, amb Griezmann darrere, eufòric al marcar el 3-1.EUROPA PRESS

El Barça no va desaprofitar l’ocasió i es va col·locar a quatre punts del líder Atlètic de Madrid al golejar ahir a la nit per 4-1 la SD Osca, rival que va tombar gràcies en bona part a dos golassos d’un Leo Messi de rècord i d’Antoine Griezmann, i sense la necessitat de prémer l’accelerador.

Només a quatre, perquè a començaments d’any, els de Koeman eren vuitens, a deu punts dels atlètics que, a més, tenien un partit per jugar. Però des d’aleshores, els blaugranes s’han mostrat sòlids. Han sumat 45 dels 51 punts en joc, però sobretot saben a què juguen. Koeman ha trobat la tecla i tot flueix.

A la Lliga, els de Koeman han sumat 45 dels últims 51 punts en joc i continuen millorant

El Barça continua deixant mostres de millora per al tram final del torneig domèstic i no va malgastar un nou empat matalasser per confirmar que va llançat a lluitar pel títol de Lliga. Ho va fer amb una bona primera part i una segona més amb el fre de mà posat davant d’un cuer l’intent de resistència del qual es va ensorrar després de dos imponents cops amb l’esquerra i que se’n va anar amb les mans buides del Camp Nou, malgrat que un estrany penal li va fer tenir opcions al descans.

Els blaugranes no van ser devastadors, però sempre van fer la sensació de tenir el partit controlat, sobretot després de l’1-0, producte d’una meravellosa definició del 10, que va celebrar igualar els 767 partits com a blaugrana de Xavi Hernández amb un precís i col·locat cacau a l’escaire d’Álvaro Fernández passats els deu minuts.

El gol va consolidar el domini d’un Barça de nou amb una defensa de tres amb De Jong, com a París, Mingueza i Lenglet, encara que tots ells gairebé van jugar més en camp contrari perquè els de Pacheta malgrat voler desplegar-se bé quan tenien espais, van preferir ordenar-se al voltant de la seua àrea.

Maffeo va gaudir de la millor ocasió visitant per empatar, però Ter Stegen va posar una bona mà i des d’aquell moment el primer acte només va tenir una direcció. Jordi Alba va fer la seua habitual aparició pel costat esquerre, encara que al contrari que a El Sadar va topar amb el travesser, preludi de totes maneres del segon golàs de la nit, una altra fuetada amb l’esquerra a l’escaire, aquesta vegada d’un Griezmann massa sol fora de l’àrea.

El travesser va evitar el 3-0 minuts després de De Jong, arribador malgrat jugar en defensa, i quan els dos contendents buscaven els vestidors l’Osca va aconseguir armar una bona contra que va acabar en un estrany penal de Ter Stegen a Rafa Mir. El 9 no va fallar i va donar emoció per als segons 45 minuts.

Tanmateix, abans que el conjunt oscenc pogués demostrar ser una amenaça, el Barça va trobar en el cap de Mingueza la manera d’obrir de nou bretxa. El del planter, convocat per la sub-21 per primera vegada, va enviar a la xarxa una centrada de Leo Messi després d’un córner i va tornar a posar les coses complicades als visitants.

El cuer va arriscar més a la recerca del gol que li tornés opcions, ajudat en part per un rival que, després de les emocions dels últims dies, semblava relaxar-se un pèl amb el marcador i que permetia que els visitants poguessin sortir amb més assiduïtat de la del grat de Koeman.

Rafa Mir no va aconseguir empènyer a centímetres de la porteria un cop de cap d’Escriche, un avís que no va despertar tampoc els blaugranes, que també van abaixar el ritme amb els canvis introduïts per donar descans a jugadors com Dest, De Jong o Griezmann. Sense necessitat d’apretar en excés, el Barça va anar deixant passar els minuts sense gaires patiments i el tram final del partit va ser més de domini de l’Osca, però en què va irrompre de nou l’esquerra del de Rosario per tancar la golejada i superar ja la vintena de gols.

El tècnic del Barça, Ronald Koeman, va assegurar després del partit que el resultat permet al seu equip continuar amb la moral alta de cara a la lluita per la Lliga. “És un bon resultat per continuar creixent. Ho necessitem. Hem fet una bona primera meitat i hem mantingut la intensitat durant la segona”, va assegurar. “Sempre he dit que hi havia molta Lliga. És difícil per a qualsevol equip guanyar partits tot l’any. Hem reaccionat bé després dels punts que vam perdre algunes setmanes. L’equip té confiança. No podem perdre més punts, perquè ja n’hem perdut bastants”, va afegir.

“De Leo Messi no es pot dir ja gaire més. El nivell que ha tingut durant moltíssims anys, moltíssims partits. Ha igualat Xavi i diumenge en principi el superarà. És l’home més important de la història del Barça. Encara rai que està amb nosaltres”, va dir sobre l’actuació de Messi, autor ahir de dos gols.

Sobre la jugada polèmica del partit, un penal inexistent de Ter Stegen sobre Rafa Mir, Koeman va dir que “si el VAR entra, no és penal. Tothom ha vist que Marc no ha tocat el davanter de l’Osca. No entenc com es pot xiular un penal en un partit amb un 2-0 i complicar-nos tant el matx. Una vegada més, no ho entenc. Però l’objectiu, que era guanyar el partit, ho hem aconseguit”. El tècnic del Barça ja havia recriminat abans del descans a l’àrbitre Cordero Vega que assenyalés el penal de Ter Stegen. “Per què no ho veus? No hi ha res”, li va cridar abans de retirar-se als vestidors.

Laporta firma l’aval i demà pren possessió Joan Laporta podrà convertir-se en president del FC Barcelona després que la seua candidatura hagi tancat i firmat l’aval de 124,6 milions d’euros, que representen un 15% del pressupost. Avui s’entregarà a LaLiga perquè ho validi i demà està prevista la presa de possessió del càrrec per part de Laporta al Camp Nou. Abans d’aquest acte, l’equip de Laporta es reunirà la gestora de Carles Tusquets per formalitzar el traspàs de poders.

Eduard Romeu serà un dels vicepresidents Eduard Romeu Barceló, vicepresident de l’empresa Audax, una companyia del sector de les energies renovables, serà el vicepresident econòmic de la junta directiva de Laporta, després de la renúncia de Jaume Giró. Un altre dels nous directius serà Joan Soler, president del Vilafranca, club amb vinculació al Lleida Esportiu. El dirigent va estar a la precandidatura de Jordi Farré.

El Barça-City femení es disputarà a Monza El partit d’anada dels quarts de final de la Lliga de Campions femenina que disputaran Barça i Manchester City es jugarà el dia 24 a Monza, seu elegida per la UEFA a causa de les restriccions d’entrada a Espanya de vols procedents del Regne Unit. El partit es jugarà les 12.30 al U-Power Stadium de la ciutat italiana, un estadi que ja va acollir l’Atlètic-Chelsea corresponent a vuitens de final.

Messi iguala Xavi com el blaugrana amb més partits, 767 Amb la titularitat davant de l’Osca, Leo Messi va igualar Xavi Hernández com el futbolista del Barcelona amb més partits oficials disputats en els seus 121 anys d’història: 767. Per commemorar-ho, el FC Barcelona va vestir un dels fons del seu estadi amb una lona i la inscripció “Tocant el cel”, en la qual es podien veure abraçats les figures de Xavi i Messi. També va habilitar durant la jornada l’etiqueta #Messi767 a Twitter per recollir les publicacions en homenatge al 10 blaugrana.