El Borges continua invicte

L'equip de les Garrigues s'endú el derbi amb l'Atlètic Lleida i se situa a un punt del líder Mollerussa || El primer partit de futbol que es disputa a la província amb públic reuneix 350 persones

El partit, el primer de futbol que es disputa a Lleida amb públic, va reunir prop de 350 aficionats.AMADO FORROLLA

El Borges va superar ahir l’Atlètic Lleida per la mínima i manté la condició d’invicte al seu grup, situant-se a tan sols un punt del líder Mollerussa, ambdós ja amb els cinc encontres disputats. El conjunt de les Garrigues afrontava el derbi local amb moltes i sensibles baixes, però els que van sortir en lloc seu van estar a l’altura i van ajudar a sumar un triomf que va arribar gràcies a una pena màxima transformada per Joel a l’inici de la segona meitat d’un partit que va tornar a tenir públic a les grades, prop de 350 espectadors, arran del relaxament de les restriccions.

La primera part va ser de domini i control de l’Atlètic Lleida, amb molt toc de pilota però sense fer gaire mal a un Borges molt ben col·locat sobre el camp que no deixava que els del Segrià s’atansessin a l’àrea de Xammar. Això va fer que les ocasions fossin escasses i l’única que hi va haver es va produir a l’àrea visitant, quan Eloi Gras va disparar al quart d’hora amb Crisostomo ja batut, però un defensa va treure la pilota quan ja entrava.

L’Atlètic Lleida va posar el domini en el joc i el Borges les ocasions, que va decidir de penal

La segona meitat va ser una mica més moguda, malgrat que l’equip d’Ismael Mariani continuava tenint el control del joc però sense perill. Al contrari que el Borges, que malgrat no dominar va gaudir de les millors ocasions. Després que en el minut 50 els locals reclamessin unes mans d’un defensor del Lleida dins de l’àrea, va arribar el gol decisiu nou minuts després. Xavi Sánchez, després de desfer-se de dos rivals, va ser travat quan es disposava a disparar dins de l’àrea petita i el col·legiat no va dubtar a assenyalar el punt de penal. Joel no va desaprofitar l’oportunitat i va fer pujar el que a la fi seria el definitiu 1-0.

El gol va obligar l’Atlètic Lleida a estirar les línies i Mariani va optar per situar Chiné de davanter. Faltant un parell de minuts per complir-se el temps reglamentari va arribar la millor ocasió visitant, però el xut de Moragues es va estavellar a la part externa del pal. Sense temps per a més, el Borges va amarrar el resultat per continuar invicte.

Cazorla, content, i Mariani veu injusta la derrota Manel Cazorla, tècnic del Borges, es va mostrar molt content per la victòria perquè els permet rescabalar-se de l’empat amb el Tàrrega. “A la segona part hem fet un pas endavant i d’aquí ha arribat el penal. Hem fet un gran treball defensiu i una altra vegada la porteria a zero, que ens dona molta vida.”

Ismael Mariani, tècnic de l’At. Lleida, va dir que “el resultat és injust perquè hem anat a buscar el partit des de l’inici. Ens ha costat sobreposar-nos al gol, ha pesat molt”.

Aforament de 100 persones per al partit del Llista El Llista, com ja va fer el Força Lleida en el seu partit de dimarts passat i ahir el Borges, tornarà a acollir els seguidors a les grades del pavelló de Bell-lloc. El club va obrir ahir la llista perquè els seus socis puguin reservar una de les 100 localitats que posarà a disposició (el 30 per cent de l’aforament) per veure en viu el matx de diumenge vinent (12.00) contra el Taradell. D’altra banda, la seu que ha d’acollir la Final a Vuit de la Europe Cup encara no s’ha assignat al no haver-hi candidatures.