SEGRE

DEPORTES

“Tornarem a la glòria”

Laporta situa com a puntals la Masia i Catalunya durant la presa de possessió com a president del club || “Faré tot el que pugui per convèncer-te, saps que no te'n pots anar”, assegura a Messi

Laporta, amb els seus directius, entre ells el lleidatà Macià, tercer per l’esquerra a la fila del darrere.

Laporta, amb els seus directius, entre ells el lleidatà Macià, tercer per l’esquerra a la fila del darrere.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Vull encarar aquesta nova etapa amb generositat i humilitat però amb valentia. Volem tornar el Barça a la glòria.” Aquesta va ser la declaració d’intencions de Joan Laporta ahir en la presa de possessió com a president del FC Barcelona, en la qual va voler homenatjar Johan Cruyff amb el seu “Només Déu sap el que ha costat arribar fins aquí”.

Tanmateix, bona part del seu discurs va anar dirigit als jugadors i va llançar un missatge directe a Messi, present en l’acte. “He arribat per prendre decisions, com convèncer Leo Messi que segueixi, aprofitant que és aquí. Ell ja ho sap. Saps l’afecte que et tinc i farem tot el que pugui perquè segueixis. Saps que no te’n pots anar, Leo. Si tinguéssim el camp ple, no te n’aniries segur, fins i tot en això ens fa la punyeta la pandèmia. El que facis, estarà bé. Però intentarem convèncer-te. Perdona que hi faci referència en aquest acte, però saps l’afecte que et tinc”, va dir el president dirigint-se a un Messi que va assentir des de la llotja.

També va enviar un missatge a Ronald Koeman. “Ens hem conjurat per guanyar títols. Hem d’anar a buscar la Copa i la Lliga. Tens la confiança d’aquesta directiva. Estem molt esperançats que això vagi a més. Farem els esforços necessaris per ser més competitius. Volem recuperar la història d’èxit entre el Barça i la Champions. Som un club reconegut, admirat per com juguem, respectat i estimat.”

Eduard Romeu, Àngel Riudalbas, Ferran Olivé i Joan Soler han estat les últimes incorporacions

“Un dels pilars del nostre projecte és la Masia. És la garantia de la viabilitat esportiva i econòmica. El Barça és més que un club. Tenim una càrrega simbòlica i representativa de Catalunya molt important. És un club sempre vinculat al país. I compromès amb els drets i les llibertats. Un club català obert al món”, va assegurar sobre els seus puntals. Laporta estarà acompanyat a la junta per 18 membres.

Entre ells, els cinc que van ser directius en algun moment durant el seu mandat entre el 2003 i el 2010, com el lleidatà Josep Ignasi Macià, Rafa Yuste, Alfons Castro, Josep Cubells i Elena Fort, l’única dona. També compta amb persones que li van donar suport en la candidatura del 2015, com Miquel Camps i Xavier Puig.

I, després, les cares noves com Antonio Escudero, expresident del Girona, i Jordi Llauradó, un dels fills de l’exvicepresident Jaume Llauradó. Completaran l’equip Aureli Mas, Josep Maria Albert, Xavier Barbany, Joan Solé, Juli Guiu, Ferran Olivé, Àngel Riudalbas, Joan Soler i Eduard Romeu.

Roures aporta 30 milions a un aval que va ser firmat de matinada La junta directiva de Joan Laporta va acabar de firmar l’aval de 124,6 milions d’euros a les 2.30 de la matinada de dimarts a dimecres en una notaria de l’avinguda Diagonal de Barcelona i ho va aconseguir, segons Expansión, gràcies a l’aportació de Jaume Roures, cofundador i soci de Mediapro. Roures aporta 30 milions a través d’Orpheus, una societat patrimonial de l’empresari.

Mentrestant, Eduard Romeu, de l’empresa Audax Renovables, aporta 40 milions i més de 50 milions són garanties patrimonials personals dels membres de la directiva. La Lliga va aprovar l’aval unes hores abans de la presa de possessió de Laporta al Camp Nou.

“Vam ser molt feliços, ho tornarem a fer” Gerard Piqué, que va assistir a l’acte com un dels capitans de l’equip de futbol del Barça, va mostrar la seua satisfacció per la tornada de Laporta a les xarxes socials. “Vam ser molt feliços. Ho tornarem a fer. Felicitats @JoanLaportaFCB. Visca el Barça!”, va publicar el futbolista en el seu compte oficial de Twitter.

El Govern descarta aficionats a la final La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va descartar la possibilitat que hi hagi públic a la final de Copa entre el Barça i l’Athletic, prevista per al 17 d’abril. Hores abans, la Ser va assegurar que la Federació permetria la presència de 15.000 espectadors a La Cartuja.

Laporta, amb els seus directius, entre ells el lleidatà Macià, tercer per l’esquerra a la fila del darrere.

Laporta, amb els seus directius, entre ells el lleidatà Macià, tercer per l’esquerra a la fila del darrere.FCB

tracking