SEGRE

ATLETISME COMPETICIÓ

Lleida tornarà a organitzar un Estatal 25 anys després

El de sub-16 el juliol que ve a les Basses, que va acollir el primer el 1996

Les Basses ha acollit aquests dos últims anys el Català de base.

Les Basses ha acollit aquests dos últims anys el Català de base.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida, i més concretament la pista de les Basses, tornarà a acollir un Campionat d’Espanya d’atletisme el proper mes de juliol, vint-i-cinc anys després d’allotjar el primer i únic de la seua història, que va servir el 1996 per inaugurar oficialment la instal·lació que s’havia construït un any abans. Llavors es va organitzar el Campionat d’Espanya sub-18, i ara serà el de sub-16, programat per al 17 i 18 del proper mes de juliol.

La prova, que inclou totes les disciplines individuals, reunirà més de 800 atletes, si bé aquesta xifra podria variar a la baixa en funció de les restriccions que hi hagi en aquell moment per la pandèmia.

Des de l’organització, que és a càrrec del Lleida Unió Atlètica, calculen en poc més de mig miler els participants si s’acaba reduint la inscripció per la Covid-19. Entre ells hi haurà una desena d’atletes lleidatans, principalment del Terres de Ponent, que aglutina representants del Lleida UA i Xafatolls de Mollerussa, un xifra notable que feia anys que no aportava l’atletisme lleidatà a un Campionat d’Espanya.

Per preparar el certamen, el club lleidatà té previst sol·licitar a la Federació Catalana el Campionat de Catalunya de la categoria, que es disputaria a finals de juny, i també la fase prèvia del Català de relleus, que està programat per al 10 d’abril vinent.

Aquesta última competició, reservada a edats entre els deu i els setze anys, portaria a Lleida prop de 2.000 atletes, sempre que les restriccions per la Covid així ho permetin.

Així mateix, el Lleida UA també té intenció d’optar al Campionat de Catalunya de base, que agrupa les categories sub-10, sub-12, sub-14 i sub-16, en totes les disciplines i modalitats, un certamen que ja ha organitzat a la pista de les Basses els dos últims anys, 2019 i 2020.

Ofereixen a Lleida i Mollerussa tenir una pista coberta

La Federació Catalana d’Atletisme està buscant col·locació per a la pista desmuntable que té des de l’any 1995, que va adquirir per acollir els Mundials en pista coberta que es van disputar al Palau Sant Jordi i que aquest mes ha tornat a muntar-se per acollir al mateix recinte diferents proves i controls, ja que la pista fixa que té a Sabadell s’ha reconvertit en un hospital de campanya per la Covid.

Ara la federació està buscant una nova ubicació, que sigui també fixa i fora de l’àrea de Barcelona, per això ha iniciat contactes amb diferents ajuntaments. Des de la delegació a Lleida s’espera converses amb la Paeria i el consistori de Mollerussa per tal de plantejar-los aquesta possibilitat. Per a això seria necessari comptar amb una nau per allotjar aquesta pista de 100x60 metres. 

tracking