SEGRE

MUNTANYISME ENTITATS

Relleu a la presidència del Centre Excursionista

Jordi Climent, de 42 anys i soci des dels 15, agafa el testimoni de Josep Sierra

Jordi Climent, en una sortida al cim de Roques de Benet a la província de Tarragona.

Jordi Climent, en una sortida al cim de Roques de Benet a la província de Tarragona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Climent Llordés, que avui compleix 42 anys, és des de fa unes setmanes el nou president del Centre Excursionista de Lleida (CEL), una de les entitats esportives més antigues de Lleida, ja que va ser fundada el 1906, i que compta amb uns 700 socis.

Climent, que ha estat en els últims anys el vicepresident de la junta de Josep Sierra, va ser l’únic candidat que es va presentar a l’elecció. Sierra, que portava dos anys com a president i vuit com a vicepresident, cedeix així el testimoni a Climent, la qual cosa és també un relleu generacional.

El nou president l’avalen, entre altres coses, el seu bon coneixement del funcionament de l’entitat, ja que va exercir des del 2000 fins al 2008 com a administratiu. “Conec bé les entranyes de l’entitat i suposo que això ha servit perquè em facin confiança. M’ocupava de totes les tasques administratives del club. Però la meua vinculació amb l’entitat ve de més enrere, del 1994, quan la meua família i jo ens en vam fer socis. Tenia 15 anys”, explica Climent.

Durant alguns anys també va figurar a la directiva com a vocal de la secció de BTT, una vegada que va canviar de feina, i ara se li presenta el repte més gran que, segons explica, és que el CEL “sigui un referent en el qual es pugui trobar informació i la millor formació possible en tots els apartats que toquem. Quan dic potenciar el tema de la formació no em refereixo a donar títols, sinó a impulsar xarrades divulgatives”.

Un altre objectiu prioritari que té és “ampliar el nombre de vocalies creant, per exemple, una secció dedicada als socis que competeixen”. Compta amb dos dones –Ruth Orellana, que serà la vicepresidenta, i Mina Corbella– a la junta directiva, que està formada per dotze membres, inclòs ell mateix.

“No és la junta definitiva. M’agradaria fer alguns canvis”, afirma, mentre que destaca que “la muntanya està de moda i hem de valorar més el que tenim a Lleida, però hem d’adaptar-nos als nous temps”.

En aquest sentit, vol impulsar l’escalada urbana. “Estem en un boom de l’escalada, tenim convenis amb la Paeria als rocòdroms de Camps Elisis i el pavelló Juanjo Garra, i cal potenciar aquesta activitat”, destaca.

tracking