ELS DETALLS

Un regal per a l'afició

El Lleida Llista derrota el Taradell en un bon partit, en el retorn del públic a les grades || Doblet de Bruno di Benedetto i Andreu Tomàs, i Oriol Vives va tancar el marcador en els últims segons

Una imatge de la grada, amb un centenar d’espectadors.

Una imatge de la grada, amb un centenar d’espectadors.ALBA TARRÉS

Albert Folguera, entrenador del Lleida Llista, es va mostrar molt satisfet per la victòria sobre el Taradell així com pel bon partit que va fer l’equip. També va celebrar el retorn del públic a les grades.

“Estic molt content, no només amb els tres punts”, va explicar. “La primera part l’hem dominat de principi a final.

Martí Serra ha estat un espectador més. A la segona, quan podíem sentenciar, ens hem equivocat, hi ha hagut precipitació en alguna acció i ja s’ha vist que el Taradell és un equip que no surt mai del partit.” Va afegir el tècnic que “ja sabíem que patiríem, però insisteixo, estic molt content amb els tres punts aconseguits, seguim quarts i repeteixo, només ens ha faltat a la segona sentenciar abans el partit”.

Quant a la tornada del públic va fer-ne una valoració molt positiva. “Després de tant de temps, sentir els aplaudiments amb què s’ha rebut l’equip, veure les cares de la gent contenta, com animaven l’Andreu i el Sergi en els llançaments directes... ha estat un pas més cap a la normalitat”, va explicar.

Va afegir que “els trobàvem a faltar i més en una temporada com aquesta, que està sent brutal. Es mereixen poder gaudir-ne. Estic molt satisfet que ja puguin tornar al pavelló, ha estat una gran alegria, hi havia ganes de tornar a trobar-nos i espero que ja no fem passos enrere en aquest sentit”, va valorar.

Sobre el pròxim rival, el Barça, va dir que “com en tots els partits, sortirem a intentar fer-los mal, sabent el rival que tenim davant”.

El silenci des de les grades ja no va ser ahir el protagonista al pavelló de Bell-lloc. Ho van ser un centenar d’espectadors que van tornar a ocupar els seients del recinte, per animar un Lleida Llista que els va agrair l’assistència amb una victòria convincent davant del Taradell (5-2), amb la qual l’equip d’Albert Folguera es manté en la quarta posició de la taula.

Feia mesos que els aplaudiments del públic no acompanyaven la sortida dels jugadors a pista. Poca gent encara, però ahir, a Bell-lloc, un partit de l’elit de l’hoquei va tornar a cobrar tot el seu sentit, amb espectadors gaudint de l’espectacle, en una temporada magnífica del Llista que, fins ara, a causa de les restriccions per la pandèmia, l’afició s’estava perdent.

Va ser un dia perfecte. La tornada del públic va coincidir amb una nova victòria del Llista i amb bon joc, encara que només va faltar a l’equip lleidatà tancar abans el marcador. No ho va fer, amb la qual cosa el Taradell es va mantenir viu fins a l’últim minut, quan el Llista va marcar el cinquè gol, encara que un equip en inferioritat, que havia vist per protestes tres targetes blaves en poc temps, ja no podia fer res més que deixar córrer els últims segons.

El Llista va començar el partit amb la directa posada. Va dominar el joc, va tenir la bola, va defensar bé, va pressionar amb encert i va començar a atansar-se a la porteria visitant. El Taradell contenia com podia el continu atac dels lleidatans.

El premi per a l’equip de Folguera va arribar en el minut 11, quan Joan Cañellas va llançar una contra i va centrar a Bruno Di Benedetto, que no va perdonar l’1-0. El partit es continuava disputant a un ritme molt alt i els lleidatans continuaven tenint la iniciativa. En aquest escenari, el segon gol no podia tardar i va arribar en el minut 15, quan de nou Bruno di Benedetto va marcar amb un excel·lent tir a l’escaire, que posava el 2-0 al marcador. La millor ocasió visitant la va desbaratar Martí Serra a l’aturar un llançament de Dani Rodríguez i, abans del final, el Llista va tenir dos ocasions clares que no va aconseguir transformar.

La segona part va començar amb el mateix guió i el 3-0, aconseguit per Andreu Tomàs al cap de pocs segons de la represa, semblava que tancaria el partit a falta de molts minuts per al final. Però les faltes acumulades van passar factura al Lleida i, després de cometre la desena en el minut 33, Dani Rodríguez va aprofitar el llançament directe per col·locar el 3-1 i mantenir l’equip amb vida.

El Llista, no obstant, va conservar el control del partit i en el minut 37 va marcar el 4-1, de nou gràcies a un llançament d’Andreu Tomàs. Aquest mateix jugador hauria pogut tornar a marcar poc després però el seu llançament es va estavellar al travesser.

En el minut 39 els col·legiats, molt protestats per l’equip lleidatà, van assenyalar penal contra el Llista que Víctor Crespo va convertir en el 4-2. En canvi, Andreu Tomàs va errar un llançament directe per la desena falta del Taradell.

El partit va entrar en els últims vuit minuts amb un marcador que no estava tancat. El Llista va saber jugar amb el cronòmetre, deixant que el partit anés transcorrent sense que passés res i, en els últims minuts, els jugadors van assenyalar fins a tres targetes blaves a jugadors del Taradell.

Sergi Folguera no va aprofitar el llançament directe, però l’equip visitant ja jugaria els menys de dos minuts que faltaven per al final en inferioritat numèrica. El Llista sí que va saber aprofitar aquesta circumstància per a, a falta de 14 segons, anotar el 5-2 amb un gran llançament d’Oriol Vives i oferir a l’afició una victòria per mantenir la quarta plaça a la taula.