SEGRE

CICLISME INSTAL·LACIONS

Llum verda al 'nou' velòdrom

El ple aprova la modificació del conveni de cessió d'ús de la instal·lació al Club Ciclista Terres de Lleida || Una vegada es firmi s'acordarà amb l'Ekke que assumeixi la reforma de la instal·lació

Ciclistes del CC Terres de Lleida durant un entrenament recent al velòdrom.

Ciclistes del CC Terres de Lleida durant un entrenament recent al velòdrom.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple municipal de la Paeria va aprovar ahir la modificació del conveni de col·laboració entre el consistori i el Club Ciclista Terres de Lleida pel qual se cedeix l’ús d’explotació del velòdrom a l’entitat esportiva. El juliol passat ja es va aprovar el conveni, però després s’hi van afegir algunes modificacions i per això va tornar a passar ahir pel ple el redactat definitiu.

Aquest era un pas imprescindible perquè l’empresa propietària del gimnàs Ekke assumís el cost de la reforma de la deteriorada instal·lació de ciclisme en pista, amb un pressupost aproximat d’uns 100.000 euros, a canvi de l’ús de l’espai adjacent, tal com va informar aquest diari. D’aquesta manera, la solució per al deteriorat velòdrom està cada vegada més a prop i la reforma podria estar enllestida abans de finalitzar l’any.

El regidor Ignasi Amor va reaccionar amb satisfacció després d’aquesta aprovació del conveni per part del ple. “Avui és un dia per estar contents. Les entitats podran tornar a gaudir. Era prioritari per a nosaltres poder tancar aquesta acció de ciutat. Per fi donem resposta a una qüestió històrica”, va dir Amor al referir-se a unes gestions que han acabat amb èxit i que les havia encarrilat l’anterior regidor d’Esports, Sergio González.

La tanca perimetral i l’arranjament del paviment costen uns 100.000 € i estaran a punt aquest any

El conveni de col·laboració entre la Paeria i el CC Terres de Lleida implica que el consistori es faci càrrec de les despeses de manteniment de la instal·lació. El president i entrenador del CC Terres de Lleida Ramon Simó va dir que “jo i els meus col·laboradors [Manel Tomàs, Gerard Segarra i Raúl Pulido] estem satisfets que, per fi, es pugui portar a terme aquesta necessària i urgent reparació de la pista”.

Una vegada que ajuntament i club firmin el conveni, el següent pas serà plasmar l’acord que existeix amb l’empresa propietària d’Ekke perquè s’emprengui la remodelació. “La prioritat és la tanca perimetral per evitar que la pista continuï convertint-se en un contenidor d’escombraries i botellons.

Després ja vindrà la reparació de la pista i dels vestidors”, va assenyalar Simó..

S’ha de recordar que sota l’anterior govern municipal de Fèlix Larrosa s’havia pressupostat, després de molts anys de reivindicacions, condicionar la pista i tancar el recinte per prop de 50.000 euros. Tanmateix, només es va adjudicar finalment, el juliol del 2019, la tanca per un cost de 12.500 euros, encara que en una situació rocambolesca es va acabar col·locant en una altra instal·lació esportiva municipal.

El deteriorament del velòdrom durant els últims anys ha estat molt notori amb esquerdes, herbes, excrements de gossos, botelles, llaunes i fins i tot xeringues.

Quasi 30 ciclistes a partir de 6 anys s’hi entrenen El CC Terres de Lleidacompta amb gairebé una trentena de ciclistes, que destaquen des de fa anys malgrat les lamentables condicions del velòdrom. Els corredors, amb edats que van des dels sis anys fins a sèniors, han aconseguit en aquests últims anys més d’un centenar de medalles en campionats d’Espanya i de Catalunya. Han destacat Maria Banlles, Alfred Bonastre o Albert Masana, per citar-ne alguns. El velòdrom té una longitud de corda de 250 metres per 6 d’amplitud i es va remodelar el 2004 amb una inversió de 80.000 euros després dels dos bronzes olímpics aconseguits per Sergi Escobar.

tracking