SEGRE

FUTBOL COPA DEL REI

La Reial aixeca la Copa

Un gol de penal d'Oyarzabal desnivella el duel basc i dona als donostiarres el tercer títol en aquest torneig després de 34 anys || Al no haver-hi públic, les protestes a l'himne es van fer a les xarxes

Mikel Oyarzabal aixeca la Copa al costat dels seus companys de la Reial Societat, equip que va conquerir el seu tercer títol en aquest torneig després de 34 anys.

Mikel Oyarzabal aixeca la Copa al costat dels seus companys de la Reial Societat, equip que va conquerir el seu tercer títol en aquest torneig després de 34 anys.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un gol de penal de Mikel Oyarzabal als 63 minuts va desnivellar una final molt ajustada i va donar a la Reial Societat el seu tercer títol de la Copa 34 anys després, la qual cosa va deixar l’Athletic amb la mel als llavis de sumar el seu vint-i-quatrè trofeu en aquest torneig, encara que d’aquí a dos setmanes al mateix escenari, La Cartuja de Sevilla, tindrà una altra oportunitat davant del Barcelona en l’edició del 2021. La final es disputarà el proper 17 d’abril entre els dos equips amb més títols de Copa: el Barça en té 30 i l’Athletic en suma 24.

La final es va caracteritzar pel gran respecte a l’espera d’una urpada que va aparèixer a la segona part per a la Reial.El xoc es va presentar amb un pronòstic incert perquè la Reial, pel seu recorregut a LaLiga, va arribar a Sevilla amb deu punts més que l’Athletic, encara que el conjunt biscaí té més tradició copera i també la confiança que li va donar, en aquest mateix escenari a mitjans de gener, adjudicar-se davant del Barcelona la Supercopa d’Espanya.

Per primer cop hi va haver una dona en el trio arbitral d’una final de Copa, que va dirigir el lleidatà Estrada

No hi va haver públic a les grades, però la protesta es va fer igualment. Com era d’esperar, l’himne d’Espanya, que es va poder escoltar abans de la final entre els dos equips bascos, va ser xiulat virtualment, amb les queixes dels usuaris a les xarxes socials. Hi va haver tota mena de comentaris sobre l’himne. Usuaris que es van queixar, altres que van recordar que ha hagut de venir una pandèmia per no escoltar xiulets i altres que feien broma de la situació. Milers de comentaris a les xarxes van parlar d’aquest fet.

D’altra banda, Guadalupe Porras va fer història ahir a la nit al convertir-se en la primera dona arbitrant una final de la Copa del Rei. La col·legiada extremenya va ser una de les assistents del lleidatà Xavier Estrada Fernández. Per a Estrada, de 45 anys i 12 com a àrbitre de Primera, era la seua primera final de la Copa del Rei.

El capità de la Reial, Oyarzabal, va deixar anar unes llàgrimes a l’aixecar la Copa. “Hi ha hagut familiars i amics que no se n’han anat de la millor manera”, en al·lusió a la Covid.

Actes vandàlics a Bilbao amb una dona ferida Mig centenar dels milers de seguidors de l’Athletic que es van concentrar ahir a la zona pròxima a l’estadi de San Mamés, en les hores prèvies a la final, va acabar enfrontant-se a l’Ertzaintza, van llançar botelles, van cremar dos contenidors i van ferir una dona. Aquesta va haver de ser traslladada a l’hospital de Basurto a l’impactar-la una botella. La Policia Municipal de Bilbao ha sol·licitat col·laboració ciutadana per identificar els autors d’aquests actes vandàlics. L’alcalde de Bilbao, Juan María Aburto, i el lehendakari Íñigo Urkullu van criticar el comportament d’aquests seguidors.

Mikel Oyarzabal aixeca la Copa al costat dels seus companys de la Reial Societat, equip que va conquerir el seu tercer títol en aquest torneig després de 34 anys.

Mikel Oyarzabal aixeca la Copa al costat dels seus companys de la Reial Societat, equip que va conquerir el seu tercer títol en aquest torneig després de 34 anys.EFE

tracking