SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El clàssic que val una Lliga

El Barça, que visita avui el Madrid, es posarà líder provisional si venç o empata || Koeman no el veu decisiu, però el guanyador tindrà “més moral” i Zidane vol que Messi continuï de blaugrana

Leo Messi, durant l’entrenament de l’equip barcelonista abans del clàssic.

Leo Messi, durant l’entrenament de l’equip barcelonista abans del clàssic.PATRICIA PÉREZ SARABIA/FC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona visita avui el Reial Madrid a l’estadi Alfredo di Stéfano (21.00 h, Movistar LaLiga) en un duel vital en la lluita per la Lliga. Amb el líder Atlètic flaquejant, el clàssic hauria de decidir, en teoria, quin dels dos serà el gran rival dels blanc-i-rojos en les vuit jornades que quedaran. Si el Barça guanya o empata avui es col·locarà líder provisional. L’àrbitre havia de ser el polèmic Mateu Lahoz, però s’ha lesionat i serà substituït per Gil Manzano.

La Lliga semblava molt encarrilada per a l’Atlètic, però ara és una de les més obertes dels últims anys perquè l’avantatge dels de Simeone s’ha vist reduït a un punt sobre el Barça i a tres sobre el Madrid. El clàssic arriba en el millor moment de la temporada per als dos conjunts.

Els de Koeman han sumat 40 dels últims 42 punts, un ritme que fa que molts l’assenyalin com el gran favorit en aquests moments al títol. Amb Leo Messi novament a un nivell superlatiu aquest 2021, una gran millora defensiva i l’aportació de jugadors importants com Busquets, Griezmann, De Jong, Jordi Alba i un renascut Dembélé, al Barça només li falta culminar la remuntada guanyant l’etern rival.

El blaugrana, amb Sergi Roberto, va entrar a la llista de convocats, però el capità madridista serà baixa

A les files barcelonistes, Gerard Piqué i Sergi Roberto van rebre ahir les seues respectives altes mèdiques i són la gran novetat en la llista de convocats. En el quadre blanc, el mitjapunta belga Eden Hazard no va entrar a la llista, amb els defenses Sergio Ramos, Carvajal i Varane.

Ronald Koeman va dir ahir que “el resultat en principi no és decisiu. Perquè després d’aquest partit quedaran moltes jornades encara. Però qui guanyi el clàssic tindrà una moral important”, va admetre. Va elogiar els blancs: “El Madrid és el Madrid i han tingut massa crítiques però són vius a Champions i lluiten per la Lliga.” El tècnic madridista Zinedine Zidane va sorprendre mostrant en públic el desig que Messi “es quedi al Barcelona”, on va dir que “està bé” i és bo per a la Lliga espanyola. “Sabem que tindrem un partit complicat, d’una exigència màxima però estem preparats. Són tres punts iguals que els de l’Eibar o el Cadis”, va opinar.

De Jong: “La Lliga està a les nostres mans” El centrecampista del FC Barcelona Frenkie de Jong va reconèixer ahir que el clàssic es viurà “amb més pressió de l’habitual, ja que sembla que és vital per lluitar per la Lliga, encara que va recordar que el torneig és “a les nostres mans” perquè depenen d’ells mateixos. El neerlandès va fer aquestes declaracions durant una roda de premsa telemàtica amb deu mitjans de referència a Àsia i amb una audiència potencial de més de 300 milions de persones.

L’Osca guanya l’Elx (3-1) i surt del descens L’Osca va aconseguir ahir a la nit contra l’Elx (3-1) un triomf de valor incalculable, ja que surt del descens per primera vegada aquesta temporada des de l’arribada de Pacheta i hi fica l’Elx. Amb aquest 3-1, en cas d’empat a punts, el gol average afavoriria l’equip aragonès. Iguala amb el Valladolid 27 punts i fica l’Elx en descens (26).

tracking