SEGRE

ESPORTS

Marc Márquez rep l'alta i correrà a Portimao

"Per fi podré tornar a disfrutar de la meua passió"

Marc Márquez

Marc Márquez no disputarà les dos primeres curses del Mundial de MotoGPEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot espanyol de MotoGP Marc Márquez (Repsol Honda) ha rebut aquest dissabte l’alta mèdica de la seua lesió a l’húmer i tornarà a competir la propera setmana en el Gran Premi de Portugal, tercera prova del Mundial de motociclisme, ha confirmat el seu equip.

En la revisió realitzada al català per l’equip mèdic quatre mesos després de la cirurgia per pseudoartrosi infectada d’húmer dret, s’ha constatat "una evolució clínica molt satisfactòria", amb un "evident progrés en el procés de consolidació òssia".

"En la situació actual es considera que el pacient pot tornar a la competició, assumint el risc raonable implícit a la seua activitat esportiva", va assenyalar el comunicat ofert aquest dissabte per Repsol Honda.

"Soc molt feliç! Ahir vaig passar visita amb els doctors i em van donar llum verda per tornar a la competició. Han estat nou mesos difícils, amb moments d’incerteses i alts i baixos, i ara, per fi, podré tornar a disfrutar de la meua passió. Ens veiem la propera setmana a Portimao!", va anunciar Márquez a les xarxes socials.

D’aquesta manera, l’octocampeón tornarà a l’acció nou mesos després de trencar-se l’húmer en el Circuit de Jerez-Ángel Net durant la cursa del primer Gran Premi de 2020. Dos dies més tard, el 21 de juliol, va ser operat, i aquella setmana va tornar per disputar el Gran Premi d’Andalusia, encara que els dolors li van impedir de participar en la prova.

Poc després, patia una recaiguda per una ruptura a la placa de titani inserida al braç dret mentre obria un finestral de casa seua. El 3 d’agost va tornar a passar per quiròfan, i l’alemany Stefan Bradl va ocupar el lloc del de Cervera al box de Repsol Honda al costat  d' Àlex Márquez. Sense la seua presència, va acabar la temporada 2020.

El 3 de desembre es va sotmetre a la seua tercera operació al braç dret, en la qual se li va retirar la placa anterior i se li’n va col·locar una de nova amb aportació d’empelt de cresta ilíaca, associat a una penjarella lliure cortico-perióstico. Ja el 12 de març, es va tornar a pujar a una moto i dies després va participar en un test privat en el Circuit de Barcelona-Catalunya.

tracking