SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça supera el Madrid com el club més valuós

Segons la llista que publica la revista 'Forbes', per primer cop en la seua història

Pjanic i Piqué, en una acció de la sessió d’entrenament d’ahir.

Pjanic i Piqué, en una acció de la sessió d’entrenament d’ahir.FC BARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona ha desbancat per primera vegada en la història el Reial Madrid com a club de futbol més valuós del món, segons la llista que publica la revista nord-americana Forbes. El Barça se situa en primera posició de l’esmentada llista, monopolitzada durant els últims 16 anys pel Reial Madrid (5 vegades) i el Manchester United (11 vegades), amb una valoració de 4.760 milions de dòlars (3.996 milions d’euros), superant els 4.750 milions de dòlars (3.990 milions d’euros) del Reial Madrid.

Els 20 equips de futbol més valuosos del món tenen un valor mitjà de 2.280 milions de dòlars (1.914 milions d’euros). Els seus ingressos mitjans van ser de 370 milions d’euros per a la temporada 2019-20, un 9,6% menys que en la 2017-18, mentre que els ingressos operatius mitjans van caure un 70%, fins als 19,3 milions d’euros.

Segons Forbes, aquesta caiguda és lluny d’acabar com a conseqüència de la falta d’espectadors per la pandèmia. De fet, el Barça té un deute de 1.173 milions d’euros, segons va admetre Joan Laporta durant el procés electoral.Forbes va utilitzar els ingressos operatius abans de la pandèmia (temporada 2018-19), que es van convertir a dòlars dels EUA en funció dels tipus de canvi mitjà durant aquella temporada, i va excloure els ingressos per préstec de jugadors.

Els ingressos operatius són la suma dels ingressos bruts, sense comptar interessos, impostos, depreciació i amortització, mentre que en el deute s’inclouen els préstecs que esdevinguin interessos.

Koeman ha guanyat les 2 finals de Copa jugades El Barça va tornar ahir als entrenaments després de la derrota en el clàssic, per començar a preparar la final de Copa de dissabte davant de l’Athletic. Ronald Koeman aspira al seu primer títol com a tècnic blaugrana. Fins ara, el neerlandès ha guanyat les dos finals que ha disputat, amb el Barça el 1990 com a jugador i amb el València el 2008 com a tècnic.

Mor Trullols, mític porter d’hoquei El FC Barcelona va lamentar ahir la mort del mític porter d’hoquei Carles Trullols, mort als 72 anys com a conseqüència de la Covid-19. Considerat en la seua època el millor porter del món, va guanyar sis Copes d’Europa seguides (1978-1983) i cinc Lligues. De blaugrana va guanyar 19 títols. I amb Espanya, quatre Mundials i quatre Europeus.

El Sevilla guanya i lluita també per la Lliga El Sevilla està disposat a entrar en la batalla pel títol de Lliga i es va ficar de ple en aquesta lluita, al guanyar ahir per 3-4 al camp del Celta, cosa que el situa a 6 punts del líder, l’Atlètic, a 5 del Madrid i a 4 del Barça. L’equip de Julen Lopetegui va capgirar a la segona part un 3-2 per guanyar 3-4. A Segona, l’Alcorcón va vèncer 2-1 contra el Castelló.

tracking