SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Barça i Athetic, novena final entre els reis de la Copa

Aquest dissabte a Sevilla i els blaugrana han guanyat en sis de les vuit ocasions

Messi, Piqué i Jordi Alba durant la sessió fotogràfica de dimarts.

Messi, Piqué i Jordi Alba durant la sessió fotogràfica de dimarts.FCBARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona i l’Athletic de Bilbao s’enfrontaran per novena vegada en una final de la Copa, aquest dissabte a Sevilla (21.30 h). Barcelonins i bilbains són els equips que més vegades han aixecat aquest trofeu i el balanç de les vuit finals en les quals s’han vist les cares és clarament favorable per als blaugrana, que han guanyat sis vegades, per dos dels “lleons”.

Considerats els autèntics reis de la Copa, entre els dos n’han guanyat 53, encara que també en aquesta dada surt guanyador el Barça, amb 30 trofeus, per 23 de l’Athletic. El tercer és el Reial Madrid, campió en 19 ocasions, mentre que el quart és l’Atlètic amb 10 vegades, seguit del València amb 8 i el Saragossa amb 6.

Les tres últimes vegades que ambdós equips s’han trobat a la final de la Copa ha vençut el Barça. El 2015 es va imposar per 3-1 al Camp Nou; el 2012 per 3-0 al Calderón i el 2009, per 4-1 a Mestalla. També va guanyar les finals del 1920 (2-0), el 1942 (4-3 en la pròrroga) i el 1953 (2-1). Per la seua part, els bascos van guanyar la final del 1932 per 1-0 i la del 1984 (1-0).

Aquest partit va passar a la història per la baralla que van crear al final del partit jugadors d’ambdós equips. Maradona formava part d’aquella plantilla blaugrana. Va ser també l’última final de Copa que va guanyar l’Athletic. Des d’aleshores, han perdut les cinc que han jugat, l’última el passat dia 3 davant de la Reial Societat (1-0) i que corresponia a la temporada passada, ajornada en el seu dia per la pandèmia. Tanmateix, a l’última final entre ambdós, el 17 de gener, l’Athletic va superar el Barça per 2-3 a la Supercopa.

Així doncs, la plantilla del Barcelona va tenir ahir festa i tornarà a entrenar-se avui. L’entrenament de demà ja serà a l’escenari del partit, l’estadi de La Cartuja, a Sevilla.

La final suposa per a molts jugadors joves que s’han consolidat aquesta temporada, com ara Pedri, Araujo o Dest, la primera oportunitat de guanyar un trofeu amb el Barcelona. Ronald Araujo, en declaracions a TV3, va advertir, no obstant, que “haurem d’estar més concentrats que a la Supercopa”.

D’altra banda, també és l’oportunitat per a Ronald Koeman de guanyar el seu primer trofeu com a tècnic blaugrana. De moment ha guanyat les dos finals de Copa que ha jugat, amb el Barça com a futbolista el 1990 i amb el València, com a entrenaor el 2008.

Neymar diu que és “molt feliç” a París

Neymar va afirmar després del partit de dimarts passat davant del Bayern Munic que “la renovació no és un tema, ara. Soc molt feliç a París, estic molt més content que l’any passat”. El president del club, Nasser Al-Khelaïfi, va assegurar a Sky Italia que Neymar i Mbappé no tenen excusa per marxar. Hem fet un equip per guanyar tots els títols”. En concret, sobre Neymar va dir que “crec que es quedarà aquí amb nosaltres durant molt de temps”.

Els gols a la pròrroga no tindran doble valor

La UEFA podria modificar la temporada vinent, tant en la Lliga de Campions com en la Lliga Europa, la regla del valor doble dels gols marcats fora de casa a la pròrroga. Sí que es mantendria la regla durant dels 90 minuts, però en l’afegit valdrien el mateix tant si marca l’equip local com el visitant. Segons The Sun demà podria aprovar-se el canvi.

El Mirandés guanya 0-1 al camp del Rayo

El Mirandés va aconseguir un triomf molt valuós després de derrotar el Rayo Vallecano (0-1) en un partit de la jornada 31 de LaLliga de Segona A, ajornat en el seu moment pel brot de Covid que va afectar el quadre burgalès, que continuarà somiant a assolir la sisena plaça.

tracking