SEGRE

Marc Márquez sorprèn en el seu retorn amb el tercer millor temps dels lliures

Marc Márquez, ahir amb el seu equip.

Marc Márquez sorprèn en el seu retorn amb el tercer millor temps dels lliuresBox Repsol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maverick Viñales ha estat l’encarregat de dominar la primera tanda de proves lliures del Gran Premi de Portugal de MotoGP al circuit de Portimao, en el qual el lleidatà Marc Márquez ha estat tercer en la seua primera intervenció després de nou mesos d’inactivitat per culpa de la greu lesió que va patir a l’húmer dret.

Així, 265 dies després, totes les mirades van estar posades a la sortida a pista del de Cervera, que va aguantar uns minuts al seu taller però de seguida es va preparar per sortir a pista i començar a rodar.

La seua sortida va ser tranquil·la, almenys en les primeres voltes, però de seguida va començar a "sentir la confiança" d’antany i el ritme va créixer de manera gradual i eficaç doncs mentre el panell de temps el liderava l’italià Francesco "Pecco" Bagnaia amb una de les Ducati Desmosedici GP21 de l’equip de fàbrica, ell va ser ascendint posicions fins col·locar-se després del seu rebuf a escassament 61 mil·lèsimes del registre (1:46.789 ) de l’italià.

A la seua primera sortida a pista, amb compost de pneumàtic tou davant i intermedi darrere, Marc Márquez va completar una primera tanda de set voltes, que va complir més que àmpliament amb l’expectatives que ha aixecat en tots els aspectes la seua tornada.

Amb exactament la mateixa configuració obtinguda pel pilot emprovador de l’equip Repsol Honda, l’alemany Stefan Bradl, Marc Márquez va començar a treballar amb els seus enginyers sobre aquesta base, mentre en pista tant ell com Bagnaia es veien superat pel vigent campió del món, el també espanyol Joan Mir (Suzuki GSX RR), l’australià Jack Miller (Ducati Desmosedici GP21) i els també espanyols Pol Espargaró (Repsol Honda RC 213 V) i Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1).

Les condicions de la pista van anar millorant i Joan Mir es va convertir en el primer en rodar en 1:45, en aconseguir un temps de 1:45.383, fins i tot lluny de del 1:38.892 que va marcar com a volta més ràpida absoluta el portuguès Miguel Oliveira amb la seu KTM RC 16, encara que a poc a poc les referències van anar baixant de manera sorprenent.

Maverick Viñales va ser el següent en marcar un millor temps en rodar ja en 1:43.739, per davant de Pecco Bagnaia, Franco Morbidelli i Joan Mir, si bé Marc Márquez no va tardar a rodar en 1:44.1 per situar-se tercer, després superat pel seu propi company d’equip, Pol Espargaró.

El primer cop d’efecte va arribar a cinc minuts del final de la sessió amb una tornada|volta ràpida del pilot de Repsol Honda que li va col·locar líder de la mateixa amb 1:43.544, encara que la pista havia millorat notablement i no van tardar a superar-lo alguns dels seus rivals, però el "missatge" estava clar, Marc Márquez ha tornat per ser "a dalt" des del principi.

L’últim parcial va ser el que més "se li va entravessar" a Marc Márquez, que en la seua última volta es va posar líder amb un registre de 1:42.378, després superat per tot just unes dècimes de segon per Maverick Viñales i Alex Rins, en qualsevol cas una espectacular tercera posició en la seua tornada a la competició després de nou mesos d’inactivitat.

tracking