SEGRE

Un àrbitre d'alevins denuncia un insult racista

Un pare li va dir “moro havies de ser” al final del partit a la Seu d’Urgell

L'insult racista es va produir al camp Emili Vicente de la Seu

Un àrbitre d'alevins denuncia un insult racistaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El col·legiat A.S., que va dirigir diumenge passat a la Seu d’Urgell el partit de la categoria Preferent Alevina entre l’Escola de Futbol Orgèl·lia i el Club Esportiu Mig Segrià, va denunciar a l’acta arbitral que va ser objecte d’un insult racista per part d’un aficionat local. El subcomitè de competició de la delegació territorial va obrir dimecres un expedient per aquest incident i, després de rebre les al·legacions, prendrà una decisió la propera setmana.

A.S., amb experiència en l’arbitratge i que xiula partits de Segona Catalana, va escriure a l’acta: «Una vegada finalitzat el partit, mentre em dirigia als vestidors, un aficionat de l’equip local m’ha fet el següent comentari: “Que malament que ho fas, moro havies de ser.” Havent d’interferir els dos delegats per frenar aquesta situació d’insult racista.»

Segons va poder saber aquest diari, l’aficionat seria el pare d’un dels jugadors i s’hauria mostrat després penedit, una vegada que el col·legiat va rebre el suport de directius, tècnics i delegats d’ambdós clubs. “El comportament del club Orgèl ·lia, començant per la seua presidenta, va ser en tot moment impecable intervenint davant de l’aficionat de l’insult i donantsuport a l’àrbitre”, va admetre el delegat de l’equip del Mig Segrià, Miguel Clavero.

Per la seua part, la presidenta de l’EF Orgèl·lia, Teresa Casassas, va condemnar el fet. “És una cosa que no s’ha de permetre sota cap concepte. Jo simplement em vaig presentar a l’àrbitre, el vaig intentar calmar i vaig fer callar els aficionats que estaven per allà. Ho solem fer i et fan més o menys cas, però hem d’impedir qualsevol tipus de violència o insult.” Casassas va destacar fins i tot l’entrenador de l’equip del seu club, Jordi Mompó, perquè va ser expulsat per doble amonestació durant el partit i també va estar al costat de l’àrbitre.

El Mig Segrià es va imposar en el matx per 1-2.

tracking