SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE PORTUGAL

Márquez torna fort

Pilota de nou al Mundial 265 dies després de la lesió i acaba sisè en els entrenaments lliures || En la primera sessió va marcar el tercer millor crono

Marc Márquez, ahir durant la sessió d’entrenaments lliures a Portugal.

Marc Márquez, ahir durant la sessió d’entrenaments lliures a Portugal.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot lleidatà Marc Márquez (Repsol Honda) va tornar a muntar una MotoGP i pilotar al Mundial i ho va fer pletòric, a un nivell brutal. Va acabar amb un positiu sisè millor temps en els entrenaments lliures del Gran Premi de Portugal, però en la primera sessió va acabar tercer i va arribar a liderar la tanda deixant tothom bocabadat.

El de Cervera va tornar a l’acció després de la dura rehabilitació, que encara continua, de la fractura a l’espatlla dreta que es va fer en la primera cursa de la temporada passada i que el va obligar a passar fins a tres vegades pel quiròfan.

“He vist el Marc en un parell de revolts i va tan ràpid com abans de la lesió. Ja és competitiu”

El vuit vegades campió del món va centrar molt l’atenció d’un primer dia al Circuit Internacional de l’Algarve, que va deixar com a primers dominadors l’italià Francesco Bagnaia (Ducati), en MotoGP, el nord-americà Joe Roberts (Kalex), en Moto2, i l’argentí Gabriel Rodrigo (Honda), en Moto3.

Marc va fer un total de 24 voltes completes al traçat lusità, on va evitar haver de pilotar sota pluja i on va deixar alguna de les seus tradicionals salvades en un dia que ja des de la primera tanda va deixar clar que no se li ha oblidat pilotar una MotoGP, malgrat que calgui veure encara com aguanta una carrera sencera. Amb bones condicions en una pista que no li va malament a Honda, Márquez va ser capaç d’acabar tercer en la primera sessió, amb un millor registre d’1:42.378, a 251 mil·lèsimes del millor temps marcat per Maverick Viñales (Yamaha), mentre que a la segona va acabar sisè, malgrat que dos segons més ràpid que al matí (1:40.339).

“La meua pregunta principal és com reaccionarà el braç” Marc Márquez va dir després de la primera sessió d’entrenaments lliures que “estic pilotant bé, seguint el meu propi camí i els temps per volta arriben bé. La pregunta principal per a mi segueix sent com reaccionarà el braç durant el cap de setmana. És genial haver tornat, hem treballat molt dur per a aquest moment i és genial aconseguir-ho”.

tracking