SEGRE

La UEFA amenaça de prendre mesures contra la Superlliga

El màxim organisme del futbol europeu ha emès un comunicat oficial en contra de la Superlliga Europea

Aleksander Ceferin va presidir ahir la reunió telemàtica del comitè executiu de la UEFA.

Aleksander Ceferin va presidir ahir la reunió telemàtica del comitè executiu de la UEFA.EFE / ÁNGEL DÍAZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UEFA ha emès un contundent comunicat oficial en contra dels clubs que planegen pel seu compte anunciar la creació de la Superlliga Europa. Un comunicat recolzat per LaLiga, la RFEF, La Premier, la Sèrie A i les Federacions Anglesa i Italiana.

En aquest comunicat ha deixat clar que, en cas que aquest projecte es dugui a terme, consideraran totes les mesures al seu abast, a tots els nivells, tant judicials com esportives.

Declaració de la UEFA, la Federació Anglesa de Futbol, la Premier League, la Real Federación Española de Futbol (RFEF), LaLiga, la Federació Italiana de Futbol (FIGC) i la Lega Serie A La UEFA, la Federació Anglesa de Futbol i la Premier League, la Real Federación Española de Futbol (RFEF) i LaLiga, i la Federació Italiana de Futbol (FIGC) i la Lega Serie A han sabut que alguns clubs anglesos, espanyols i italians poden estar planejant anunciar la seua creació d’una anomenada Superlliga tancada. Si això succeís, volem reiterar que nosaltres, la UEFA, la FA anglesa, RFEF, FIGC, la Premier League, LaLiga, Lega Serie A, però també la FIFA i totes les nostres federacions membre, seguirem units en els nostres esforços per aturar aquest projecte cínic, un projecte que es fonamenta en l’interès propi d’uns quants clubs en un moment en què la societat en necessita més que mai la solidaritat. Considerarem totes les mesures al nostre abast, a tots els nivells, tant judicials com esportius, per evitar que això succeeixi. El futbol es basa en les competicions obertes i el mèrit esportiu; no pot ser de cap altra manera. Com ja van anunciar la FIFA i les sis federacions, els clubs en qüestió no podran jugar en cap altra competició a nivell nacional, europeu o mundial, i els seus jugadors podrien veure’s privats de l’oportunitat de representar les seues seleccions nacionals. Agraïm els clubs d’altres països, especialment als clubs francès i alemany, que s’han negat a inscriure’s. Fem un cridat|trucat a tots els amants del futbol, seguidors i polítics, a què s’uneixin a nosaltres en la lluita contra aquest projecte si s’anunciés. Aquest persistent interès propi d’uns quants ha estat ocorrent|passant durant massa temps. Suficient és suficient.

tracking