SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

Cribratges en 4 clubs de Lleida elegits per la Generalitat

Força Lleida, CT Urgell, AEM i Balàfia Vòlei faran tests massius d'antígens

Un esportista del Sícoris als sotmetre’s al test d’antígens el desembre passat.

Un esportista del Sícoris als sotmetre’s al test d’antígens el desembre passat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i el departament de Salut de la Generalitat han decidit reprendre els cribratges massius als centres esportius catalans, que es va iniciar al desembre, i en aquesta segona fase s’ha proposat que hi participin, en el cas de Lleida, quatre clubs. Força Lleida, Balàfia Vòlei, AEM i Club Tennis Urgell faran tests massius d’antígens en les pròximes setmanes entre els esportistes, tècnics, delegats i altre personal major de setze anys.

El passat dia 9 va tenir lloc una primera reunió amb representants d’aquestes entitats en la qual es van exposar els detalls d’aquest programa, que tindrà una periodicitat setmanal i podria durar entre sis i deu setmanes. En el cas dels esportistes, la realització dels tests podria portar-se a terme setanta-dos hores abans que participessin en una competició. Aquestes entitats començaran pròximament els cribratges, en data encara pendent de determinar.

La participació en aquests cribratges serà voluntària i en aquesta ocasió, a diferència de la primera fase que es va fer a mode de pla pilot, no caldrà que els clubs contractin un sanitari per fer els tests, sinó que podran designar una persona responsable, tant de la introducció de dades com de la part de diagnosi.

En canvi, es mantindrà el protocol Covid de l’anterior fase com que els tests es facin a les mateixes instal·lacions dels clubs, preferentment en espais oberts o, si no és possible, ben ventilats, a més de citar els participants per grups en diferents franges horàries. Tota la informació la introduiran en un aplicador informàtic i, en el cas que detectin algun positiu, Salut contactarà amb el CAP de referència de la seua zona i aquest, al seu torn, amb el club.

Val a recordar que a l’anterior fase de cribratge van participar dos clubs lleidatans, el Sícoris Club i el CN Lleida, així com també els centres de tecnificació de piragüisme en aigües braves de la Seu i d’esports d’hivern d’Aran.

En la primera fase es van portar a terme 5.081 tests en entitats esportives de Catalunya que van donar un total de dinou positius, xifra que suposa un percentatge de tan sols un 0,37 per cent.

tracking