SEGRE

DEPORTES

Al Barça decidiran els socis

El club blaugrana deixa la decisió final d'entrar a la Superlliga en mans de l'assemblea de compromissaris || Seguiment FCB i Manifest Blaugrama demanen que se sotmeti a votació

Laporta vol que la presència a la Superlliga que impulsen diversos clubs la ratifiquin els socis.

Laporta vol que la presència a la Superlliga que impulsen diversos clubs la ratifiquin els socis.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La participació del FC Barcelona en la Superlliga impulsada per dotze clubs europeus, entre els quals el mateix Barça, necessitarà l’aprovació dels socis blaugrana. Aquesta és la idea que estudia la directiva que presideix Joan Laporta, segons va informar ahir TV3. A més, dos grups de socis, Seguiment FCB i Manifest Blaugrana, que van donar suport a la moció de censura contra l’anterior president, Josep Maria Bartomeu, també van emetre ahir sengles comunicats, en els quals demanen al club que la decisió compti amb l’aprovació de la massa social a través de l’assemblea de compromissaris.

Joan Laporta es va reunir ahir amb l’entrenador de l’equip, Ronald Koeman, al qual va explicar el projecte de la Superlliga. El tècnic hauria vist amb bons ulls la participació en la nova competició.

El president té previst reunir-se avui amb els capitans de la primera plantilla, també amb l’objectiu d’informar-los de primera mà i tranquil·litzar-los sobre les amenaces que han llançat la UEFA i la FIFA, en el sentit que no es permetrà competir amb les seues respectives seleccions als futbolistes que participin en la Superlliga. En aquest sentit, si l’organisme que presideix Aleksander Ceferin, la FIFA, compleix l’amenaça (vegeu la pàgina 25), fins un total de vuitanta-nou futbolistes dels clubs signants, tretze d’Anglaterra i dotze d’Espanya, les seleccions més afectades, no participarien en l’Eurocopa.

D’altra banda, tant Seguiment FCB com Manifest Blaugrana van manifestar ahir que el club no pot formar part de la Superlliga fins que la decisió no sigui ratificada pels socis.

“Seguiment FCB farà tot el possible per assegurar que la qüestió sigui debatuda en profunditat i proposa un referèndum entre els socis com a millor solució”, va expressar aquest grup. Per la seua banda, Manifest Blaugrana va dir a través de Twitter que “no coneixem els detalls, però sabem què esperem. Que primi l’esport: competir i guanyar-se les places. Que ajudi les competicions locals i els equips menys poderosos. Que els socis del FC Barcelona puguem decidir si inscriure o no el club”.

El Barcelona femení, a només 6 punts del títol

El Barcelona es va imposar per 6-1 al Granadilla tinerfeny i ja es troba a sis punts d’aconseguir matemàticament el títol de la Primera Iberdrola, abans d’afrontar el duel més important de la temporada, l’anada de les semifinals de la Lliga de Campions amb el París Saint-Germain diumenge.

Braithwaite, baixa per un esquinç al turmell

El davanter danès Martin Braithwaite es va fer un esquinç al turmell dret durant l’entrenament d’ahir, per la qual cosa en principi serà baixa al partit de demà contra el Getafe i el de diumenge amb el Vila-real, tots dos de Lliga.

El Reial Madrid visita avui el Cadis a la jornada 31

La jornada 31 de Lliga s’obre avui amb la disputa de sis partits, entre els quals el Cadis-Madrid (22.00). La resta són Llevant-Sevilla, Osasuna-València, Betis-Athletic, Alabès-Vila-real i Elx-Valladolid. El Barcelona rep demà el Getafe.

tracking