El Barça supera el Vila-real amb dos gols de Griezmann, atrapa el Madrid i passarà l'Atlètic si venç dijous el Granada

El Barça supera el Vila-real amb dos gols de Griezmann, atrapa el Madrid i passarà l'Atlètic si venç dijous el Granada || Els blaugranes remunten el gol de Chukwueze, en un duel que gairebé se li escapa al final jugant contra deu per expulsió de Trigueros

Leo Messi celebra amb Antoine Griezmann celebren un gol del davanter francès, que ahir va firmar un doblet i va donar la victòria al Barça a Vila-real.AFP7 / EUROPA PRESS

El Barça té a l’abast el liderat de la Lliga després d’una jornada redona per als interessos del conjunt blaugrana. La victòria d’ahir a Vila-real (1-2), combinada amb la derrota de l’Atlètic de Madrid a Bilbao (2-1), va permetre a l’equip de Koeman atrapar a la classificació el Madrid i situar-se a només dos punts del líder. De fet, si el Barça guanya dijous (19.00) el Granada al Camp Nou, passarà a comandar la Lliga.

Els blaugranes, amb dos gols de Griezmann, van remuntar ahir el seu partit davant del Vila-real, que va acabar amb un menys, a l’Estadi de la Ceràmica (1-2). El doblet del francès va aclarir els dubtes sorgits a la mitja hora amb el gol de Chukwueze. Amb Dest i Jordi Alba incidint per les bandes i buscant l’esquena dels centrals amb De Jong i Griezmann, els de Koeman van trobar la manera de fer mal als castellonencs i continuar més vius que mai en la lluita pel títol. Els d’Unai Emery van encaixar la tercera derrota en quatre partits i van perdre l’oportunitat d’enfilar-se a la cinquena plaça.

L’holandès va fallar dos ocasions molt clares per sentenciar un Vila-real que va lluitar fins al final

Amb l’entrepussada del Madrid de dissabte davant del Betis com a revulsiu (0-0), els blaugranes van mostrar les seues intencions amb dos arribades amb perill en el tram inicial, totes dos en resposta a dos accions sense fortuna de Gerard Moreno. En el minut 6, Albiol va refusar in extremis una rematada de Griezmann després d’una bona deixada de De Jong, i al quart d’hora va ser l’holandès qui va provar fortuna en un tret que va desbaratar Asenjo.

Tanmateix, va ser Chukwueze el que va obrir el marcador abans de la mitja hora amb una meravellosa jugada en la qual Pau Torres va treure la pilota jugada gairebé des de la seua àrea. El davanter nigerià va rebre a l’espai, es va desfer de Jordi Alba i va deixar assegut Ter Stegen per posar l’1-0 (27’).

La reacció blaugrana va ser immediata. Dos minuts després del cop, Mingueza va filtrar una gran passada perquè Griezmann igualés la contesa picant la pilota davant d’Asenjo (1-1).

No es va quedar allà el francès, que en el minut 35 va olorar la sang en un error en la cessió de Foyth per al porter castellonenc i va robar la pilota per definir creuada davant del meta rival (1-2). Asenjo encara va haver d’evitar el hat-trick del davanter del Barça abans d’arribar al descans després d’una meravellosa passada de taló de De Jong.

La intensitat no va baixar fins a acabar la primera meitat, encara que potser en la recta final era el Barcelona l’equip més incisiu, davant d’un Vila-real que havia de digerir la ràpida resposta del rival al seu gol inicial i a l’error defensiu que va propiciar la remuntada visitant.

Messi va avisar a la represa amb un xut que va marxar per sobre del travesser. Passats els primers minuts el Barcelona va cedir metres al Vila-real, que va recuperar la pilota, mentre que l’equip de Koeman buscava els espais al contraatac per sorprendre la defensa local.

Una gran parada de Ter Stegen amb els peus a rematada de Capoue després d’una acció de Chukwueze, el millor del Vila-real, va evitar l’empat abans de la reacció de Koeman amb Ilaix, que va rematar alt en la seua primera ocasió. Va ser una acció sobre Messi la que va canviar el curs del partit.

En el minut 65, Manu Trigueros va veure la roja directa per una duríssima entrada sobre el capità blaugrana, que va recuperar-se sense problemes. L’expulsió no va suposar que el Barcelona s’apropiés immediatament del xoc.

El Vila-real es va reajustar i va mantenir el pols al partit, que sí que havia baixat d’intensitat respecte als minuts anteriors. Malgrat la superioritat, la incertesa es va mantenir a la Ceràmica.

De Jong, en el 83, va malgastar una magnífica ocasió de sentenciar en un mà a mà davant del porter de Palència, però la rematada se’n va anar fora. Solvents darrere, els blaugranes van aconseguir desbaratar totes les arribades locals per defensar els tres punts i seguir en la batalla.

Messi, fluix durant gairebé tot el partit, va oferir una classe a l’hora de quedar-se amb la pilota i posar histèrica la defensa local.Finalment, el Barça va sumar els tres punts en una més que complicada sortida a Vila-real.