El Barça perd al Camp Nou contra el Granada

El Barça perd al Camp Nou contra el Granada, deixa escapar l'oportunitat de situar-se líder i ara no depèn de si mateix || Leo Messi obre el marcador, però els andalusos remunten en una mala segona meitat dels blaugranes i Koeman acaba expulsat

El Barça va perdre ahir amb el Granada (1-2) i va deixar escapar l’oportunitat de col·locar-se líder de la Lliga per passar a no dependre de si mateix per obtenir el títol, ja que encara s’ha de mesurar a l’Atlètic (73 punts) i té perdut l’average particular amb el Madrid, amb el qual està empatat a 71 punts. Els de Ronald Koeman tenien l’opció d’assaltar el liderat per primer cop aquesta temporada i ho van tenir a les mans des de l’1-0 de Leo Messi als 21 minuts. Tanmateix, un Granada que va demostrar capacitat de competir va colpejar amb Machís i Molina en l’última mitja hora, en errors defensius del Barça, i va dinamitar les opcions de liderat per als blaugranes.

El dia que el Barça havia de posar-se líder va jugar amb set del planter. Ilaix va substituir Pedri, Sergi Roberto Dest i Umtiti va entrar per Lenglet, però Koeman no va canviar de dibuix, ni tan sols va reservar els quatre advertits per sanció.

El Barça, amb Leo Messi baixant a crear, tenia problemes per arribar a la meta rival. Va tenir una bona associació el quadre blaugrana, que no va trobar rematador als 8 minuts, i un primer xut a porta de Griezmann.

El davanter francès va generar el segon, aquesta vegada amb gol de Messi, en una bonica paret, trepitjant i ballant amb la pilota per buscar el seu company. L’argentí va afusellar per sota per a l’1-0, el seu gol 26 a la Lliga, i el Granada va perdre les maneres.

El capità blaugrana es va trobar molt sol en diverses ocasions en la conducció i va tenir un mà a mà que va salvar el debutant Escandell. Un cop de cap d’Umtiti també va estar a punt de convertir-se en el 2-0.

Els andalusos van tenir la seua millor opció en una recuperació a dalt que no va aprofitar Herrera, però al descans les bones sensacions i el resultat eren per als blaugranes.

Així va seguir la represa, amb una marxa més encara. Busquets va oferir un nou recital al centre del camp, mirall d’un Barça capaç de canviar i molt en uns mesos. L’internacional va ser el primer en la pressió i també va iniciar cada jugada amb perill, en un no parar de tirar passades. Messi i Griezmann també van seguir entonats però el gol de la sentència no arribava, i van començar a notar-se els nervis i la impaciència.

Roberto Soldado va avisar que encara hi havia partit malgrat el gol de Messi. El Barça es va confiar davant d’un rival que, tot i que no es juga res, no deixa de competir, a la recerca de la seua millor marca de punts a la Lliga. El següent dels andalusos va ser l’empat, en una passada de Luis Suárez, mal cobert per Umtiti, que Mingueza no només no va tallar sinó que va esmorteir. Machís ho va agrair i no va perdonar davant de Ter Stegen. L’1-1 va caure com una galleda d’aigua freda. El liderat ja no estava a les mans del Barça malgrat el seu domini.

Tot seguit, Koeman va veure una targeta roja en el que va ser el veritable punt d’inflexió malgrat que encara quedava temps per marcar el segon. El Barça va tornar a rondar sense una rematada clara i en una altra distracció enrere, Molina va rematar l’1-2. El desastre blaugrana encara tenia temps per esmenar-se, ja que l’empat valia el seu pes en or en aquestes alçades de la temporada, però l’embut que va formar el Granada va contenir qualsevol arribada.

Els canvis de Dembélé i Pedri amb prou feines van modificar l’actitud dels blaugranes en el tram final del partit. A la desesperada va pujar Piqué a cobrir un buit a la davantera, però aquest cop no hi va haver salvació en l’afegit. El Barça, que venia llançat a buscar el liderat, es queda en la tercera posició, amb cinc jornades al davant a l’espera que el Madrid entrepussi i sabent que té el duel directe amb l’Atlètic la setmana que ve. I el Sevilla, de tapat, a només tres punts del liderat.

Leo Messi, desesperat després del segon gol     del Granada.