SEGRE

EXCURSIONISME SENDERISME

Nou cites lleidatanes, dins del Festivals de Senderisme dels Pirineus

Quatre s'estrenaran en aquest certamen

El Festivals de Senderisme dels Pirineus es va presentar ahir a Olot.

El Festivals de Senderisme dels Pirineus es va presentar ahir a Olot.XAVI BASORA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sisena edició del Festivals de Senderisme dels Pirineus comptarà amb nou cites en territori lleidatà i quatre s’estrenaran en aquest certamen, que se celebra entre els mesos de maig i octubre i que inclou rutes guiades a peu, amb activitats culturals i gastronòmiques complementàries. Per ordre cronològic, els esdeveniments programats són el Festival Camina el Berguedà (14-16 de maig), Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà (21-23 de maig), el Garrotxa Volcànic Walking (28-30 de maig), el Cerdanya Happy Walking (10-13 de juny), el Festival Camina Pirineus Alt Urgell (23-27 de juny), el Val d’Aran Walking Festival (28 juny-4 de juliol), el Festival de Senderisme Vall Fosca-Pirineus (15-18 de juliol), el Summit Val d’Aran Festival (23-29 d’agost), el Senderi-Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu (3-5 de setembre), el Festival de Senderisme del Solsonès (18-19 de setembre), l’Alt Empordà Sea Walking (24-26 de setembre), el Ripollès Discovery Walking (1-3 d’octubre) i el Vall de Boí Trek Festival (9-12 d’octubre).

D’aquests, n’hi ha quatre que es programen per primera vegada. Així doncs, el Festival Camina Pirineus Alt Urgell coincidirà amb la baixada de les falles d’Alàs, les més antigues de Catalunya. El Summit Val d’Aran Festival està destinat a persones experimentades i amb bona condició física, amb ascensions als pics més alts d’Aran. Quant al festival de Sort, permetrà conèixer els paisatges de la Vall d’Àssua.

Rutes guiades a peu, amb activitats culturals i gastronòmiques a les onze comarques del Pirineu

Finalment, el festival del Solsonès inclou ascensions al massís del Port del Comte, rutes per la via ferrada de Canalda i també passejos pels carrers de Solsona. La presentació de l’esdeveniment va tenir lloc ahir al volcà Montsacopa.

tracking