SEGRE

Impuls a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

El Govern entrega al COE el treball tècnic per formalitzar la petició al COI

Meritxell Budó i Alejandro Blanco ahir a la seu del Comité Olímpico Español a Madrid.

Impuls a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, es va reunir ahir a la seu del Comitè Olímpic Espanyol (COE) amb el president d’aquest organisme, Alejandro Blanco, i tots dos van reafirmar el compromís a donar suport i tirar endavant amb la candidatura Pirineus-Barcelona el 2030 per acollir els Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern.

Budó, que va estar acompanyada pel delegat del Govern a Madrid, Gorka Knorr, i pel Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física i responsable de la candidatura, Gerard Figueras, va entregar a Blanco el llistat complet de treballs realitzats des de la Generalitat fins a la data en relació amb el projecte olímpic d’hivern.

Budó i Blanco van reiterar el seu compromís amb el projecte i es van citar a continuar treballant per poder formalitzar la candidatura davant del Comitè Olímpic Internacional (COI). La gestió de la Covid-19 va impedir que es formalitzés la candidatura davant del COI l’any passat. En principi, estava previst fer-ho al juliol, però finalment no es va poder fer per motius d’agenda, ja que era necessari reunir tant el Comitè Olímpic Espanyol (COE) com les tres administracions implicades en l’organització de l’esdeveniment: la Generalitat, el Govern espanyol i el d’Aragó.

El projecte olímpic pretén sumar Andorra, França i el Pirineu aragonès, així com recuperar el trampolí dels Jocs Olímpics de Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina).

Els olímpics espanyols es vacunaran aquest mes

Tots els esportistes espa- nyols que viatgin a Tòquio per disputar els Jocs Olímpics, que se celebraran entre el 23 de juliol i el 8 d’agost d’aquest estiu, seran vacunats al llarg d’aquest mes de maig. Finalment se’ls vacunarà amb la de Pfizer (dos dosis) i no amb la de Jannsen (una), com tenia previst al principi el govern espanyol. Segons va explicar la ministra de Sanitat, Carolina Darias, es farà ús d’“una provisió de vacunes per a missions logístiques internacionals i per al viatge de la família olímpica, i serà amb Pfizer”. L’elecció de la vacuna de Pfizer arriba després de l’acord firmat ahir pels laboratoris BioNTech i el Comitè Olímpic Internacional.

A l’acte també van ser presents el ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, ja que les Forces Armades prestaran ajuda en la logística per portar les dosis als doscents quaranta esportistes classificats fins a la data per als Jocs Olímpics, encara que els que aconsegueixin el bitllet per a Tòquio en els mesos posteriors també es vacunaran. “Tenim previsions que finalment es classifiquin uns 550 esportistes espanyols per a Tòquio”, va explicar Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE).

Fins ara els esportistes lleidatans que tenen plaça per a Tòquio són els palistes Núria Vilarrubla i Saúl Craviotto, i l’atleta Bernat Erta.

tracking