Guanya el Madrid

Pas enrere del Barça en les aspiracions de guanyar la Lliga contra un Atlètic que malgrat salvar el liderat, el podria cedir avui als blancs si aquests guanyen el Sevilla || Blaugranes i matalassers es van tenir molt respecte i no van passar d'un empat insuficient per als dos

Messi, abatut, després que el seu equip deixés escapar una altra ocasió.

Messi, abatut, després que el seu equip deixés escapar una altra ocasió.EUROPA PRESS

Barça i Atlètic no van passar ahir de l’empat sense gols al Camp Nou, un resultat que fa que ara el títol passi a dependre del Reial Madrid, que si guanya avui el Sevilla se situarà com a líder gràcies a l’average particular sobre els blanc-i-rojos. No va ser un duel atractiu malgrat el que estava en joc. Els de Diego Pablo Simeone, sòlids tot el partit, van ser millors en els primers quaranta-cinc minuts i els de Ronald Koeman van dominar més als segons, encara que la seua necessitat més gran no va acabar d’imposar-se i es queden a dos punts del capdavant passi el que passi avui a Valdebebas.

El líder va sortir amb galons al Camp Nou. Atrevit quan havia de pressionar i ordenat quan havia de replegar, el conjunt matalasser va fer-se seus els primers 45 minuts contra un Barça que amb prou feines va inquietar la porteria de Jan Oblak i que no va poder trobar sobretot la figura de Leo Messi per desenredar la disciplina visitant defensiva. Les millors ocasions del primer acte van ser gairebé sempre dels de Simeone, que va disposar un onze molt ofensiu, amb Koke com únic migcampista, i Correa, Carrasco, Lemar i Llorente com a acompanyants de Luis Suárez, però que va haver de retocar al cap de deu minuts per la lesió de Lemar i l’entrada de Saúl.

L’argentí va ser l’únic que va aconseguir crear perill davant Oblak, que va salvar el gol abans del descans

Tanmateix, aquesta primerenca alteració no va afectar gens ni mica el seu joc. El bàndol blaugrana també va perdre un jugador clau com Sergio Busquets, després d’un xoc de caps amb Savic, però l’entrada del jove Moriba no va millorar les fins aleshores discretes prestacions dels de Ronald Koeman, poc incisius quan gaudien de l’esfèric i sense poder trobar el perill pels costats ni amb Jordi Alba ni amb Dest.

Així, i malgrat que es jugava moltes opcions en la carrera de lliga, l’equip blaugrana no va posar a prova a Oblak fins al tall de la mitja hora de joc amb un llançament de Griezmann. Llavors, el seu rival ja havia estat més seriós en els avisos i fins i tot Piqué havia hagut de fer un bon encreuament davant de Correa.

Ter Stegen es va erigir aleshores en el millor jugador dels seus amb dues bones mans a Llorente i Carrasco, i també aturant l’intent de Luis Suárez. El Barça, de tota manera, va tenir l’1-0 amb la fugaç aparició de Messi, que va anar desbordant rivals al seu pas, però que no va poder superar la bona mà d’Oblak, que va desviar la pilota prou perquè no entrés a la porteria, en el que hauria estat un dels millors gols de la temporada.

La rèplica a la jugada del 10 la va donar Carrasco, que en una altra prova de desbordament va amenaçar de nou la porteria local. Una rematada clara però mal executada de Felipe a la sortida d’un córner va ser l’última abans del descans.

Simeone no va tocar res després del descans i, malgrat les baixes prestacions del seu equip, Koeman tampoc va variar res del guió tret de l’entrada d’Araujo per Mingueza en defensa. Precisament, el central uruguaià va estar a prop d’assaborir el gol al poc de reprendre’s el duel, però Lenglet li va robar una rematada franca quan estava molt més ben posicionat.

Però el Barça va continuar sense agafar-li el pols a l’encontre. Sense connectar amb Messi, i tampoc sense trobar la millor versió de Pedri o De Jong, el conjunt culer no aconseguia ficar una marxa més i tampoc es bolcava a buscar el triomf per no deixar espais als visitants.

Piqué, amb un cop de cap, i una falta de Messsi amb bona mà d’Oblak van ser els millors en aquest tram per a un equip inconnex en el seu tradicional joc combinatiu, encara que en tenia prou per anar traient protagonisme a l’Atlètic a poc a poc.

Simeone va intentar reaccionar traient Saúl per Joao Felix i posant més força al mig amb Kondogbia per Correa, mentre que Dembélé i Sergi Roberto van ser les solucions de Koeman per a un quart d’hora final amb el xoc començant a trencar-se i les forces ja flaquejant. Un cop de cap de Dembélé, que no va dirigir bé la pilota, i una falta de Messi que va sortir fregant el pal van ser les millors opcions blaugranes a l’últim sospir, davant d’un Atlètic que no va trobar fluïdesa per continuar depenent de si mateix.

Piqué encara no tira la tovallola

Gerard Piqué encara es veu amb opcions de guanyar la Lliga malgrat empatar ahir. “Sabem la situació en què estem, en la qual no depenem de nosaltres, però vistos els resultats d’aquesta temporada, crec que és una Lliga que continua estant oberta. Queda molt, tres partits són molts. Si guanyem els tres, encara em veig amb opcions”, va assegurar el central blaugrana.