SEGRE

DEPORTES

El Barça dimiteix

Tira pràcticament les opcions que tenia de guanyar la Lliga en una segona meitat impròpia en la qual li van empatar dos vegades el partit || Els blaugranes, que van arribar líders al descans amb 0-2, han deixat escapar set dels últims nou punts en joc

Leo Messi, abatut després de rebre el tercer gol dels valencians.

Leo Messi, abatut després de rebre el tercer gol dels valencians.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va tenir a la mà el liderat de la Lliga però va deixar escapar un preciós botí de 0-2 i després 2-3 en una segona meitat infame, impròpia d’un equip que aspira al títol, per acabar empatant (3-3) i donant via lliure a l’Atlètic de Madrid, que si avui guanya es distanciaria en quatre punts més l’average a falta de només dos jornades. Els de Ronald Koeman, que ahir va sortir retratat i amb el futur una mica més negre al club, han deixat escapar set dels últims nou punts en joc i perdent dos ocasions per situar-se líder.

No són números per a un equip campió, ni una recta final que demostri l’ambició pel títol. Precisament quan millor futbol exhibien.

La nit va començar de dolç per als blaugranes, però tot es va complicar en una segona part en la qual els locals van apujar el nivell davant d’un Barça que va ser un altre de molt diferent, sense l’ambició ni la tensió que requeria un duel com aquest. El conjunt barcelonista va sortir en bloc a la recerca dels necessitats tres punts i en els primers deu minuts va desarborar un Llevant que va sobreviure gràcies que Pedri no va estar afortunat en les dos primeres clares ocasions del partit.

El Barça va sortir al camp sense tensió després del descans i va encaixar dos gols en tan sols tres minuts

Amb un Sergio Busquets recuperat –va jugar amb una màscara protectora– liderant al centre del camp, amb el canari buscant l’espai com pocs i amb Messi movent-se als tres quarts i fent de les seues, el Barça va ser l’amo i senyor de la situació. L’argentí va ser qui va obrir el marcador amb una gran volea dins de l’àrea a passada de Jordi Alba, el seu millor soci una vegada més.

El gol va ser contestat amb un xut tímid de Bardhi, però la superioritat no es va veure qüestionada. Molt menys quan va arribar el segon de la nit a les botes de Pedri, que només va haver d’empènyer a la xarxa una centrada forçada de Dembélé, ahir de carriler, que va guanyar la partida al seu marcador per velocitat. Tot anava sobre rodes per a un Barça que es posava líder provisional, enviant un missatge de solidesa als seus rivals més directes. Busquets va vorejar el tercer amb un cop de cap pentinat que va marxar per un pèl.

Però tot va canviar en el segon acte. D’un partit controlat es va passar a la més gran de les bogeries a les dos àrees.

L’equip de Paco López va augmentar la pressió, va ajustar la defensa i en només dos minuts va posar potes enlaire el guió de la Lliga. Primer va ser Melero, amb la testa i avançant-se a Sergi Roberto, que havia sortit pel lesionat Araujo.

I dos minuts després va ser el torn de Morales, que va rematar creuada una passada en profunditat després de l’enèsim error en l’entrega dels blaugranes. La pèrdua en la sortida de la pilota va castigar en excés un Barça que es quedava sense recursos i amb el marcador en contra per als seus interessos de situar-se líder.

En quatre minuts, com per art de màgia, Dembélé va rebre una pilota rebotada al costat dret i amb gran potència la va creuar davant la mirada d’Aitor Fernández. El gol va ser un acte de ràbia, una manera de girar full i assegurar un triomf que podria valer una Lliga. Però no va ser així. Com en d’altres ocasions, moltes de recents, el Barça no va tancar el partit i va donar vida al rival.

Els canvis que va introduir Koeman, donant entrada a Dest i Braithwaite per Griezmann i Dembélé, l’únic que portava perill a l’àrea contrari, tampoc no van ajudar que el Barça recuperés el control del joc, més aviat al contrari. L’entrada de Dest va ser una benedicció per al Llevant, ja que en la seua primera acció es va deixar guanyar la posició davant de Toño que, després de relliscar el nord-americà, es va quedar sol i va cedir perquè Sergio León, de toc subtil, batés Ter Stegen i tornés a equilibrar el matx quan tan sols quedaven set minuts. El 3-3 va deixar molt enfonsat un Barça que ho va intentar sense premi en el tram final.

El Llevant es va defensar amb tot, va amarrar el punt i va sacsejar qualsevol idea del Barça de continuar tenint opcions per aconseguir el doblet. Un triomf de l’Atlètic de Madrid avui el situaria a quatre punts dels blanc-i-vermells amb tan sols sis per jugar-se. Només un miracle a la resta de partits tornaria el Barça a una batalla de la qual ahir va dimitir.

“Estem tocats, la Lliga està molt difícil” Ronald Koeman va reconèixer la dificultat per trobar una explicació al que els va succeir a la segona part i que finalment els va costar un empat que els deixa “tocats” i amb el títol “molt complicat”, va assenyalar. “Com a entrenador ets el màxim responsable. Jo també m’he preguntat què hem fet en el descans, perquè havíem parlat de seguir amb la intensitat i de millorar coses defensivament, però veient la segona part sembla que no he aconseguit transmetre-ho. Estem tocats”, va reconèixer el tècnic neerlandès.

Eric Garcia, oficial després de la Champions

Eric Garcia es convertirà en el primer fitxatge del Barça 2021-2022. Després de molts mesos de negociacions, i de veure com es frustrava el traspàs primer l’estiu passat per les altes exigències del Manchester City i després al mercat d’hivern perquè no hi havia quòrum entre els candidats a la presidència del Barça, el central de Martorell és molt a prop de tancar un acord per tornar al Camp Nou quatre anys després de sortir. El fitxatge s’anunciarà després de la final de Champions que disputarà el City el 29 de maig.

El City de Guardiola, campió de la Premier

El Manchester City va conquerir ahir de forma matemàtica la setena Premier League de la seua història, la tercera en els últims quatre anys, sense necessitat de vestir-se de curt per la derrota del Manchester United (1-2) al camp del Leicester City, en un partit de la jornada 36. És el segon títol del curs dels cities després de la Copa de la Lliga i ara buscaran la Champions. Pep Guardiola, per la seua part, es converteix en el tercer tècnic que més títols, amb 31, ha aconseguit en la història, després de Mircea Lucescu (33) i Sir Alex Ferguson (49).

El Barça i Messi ja negocien els termes de la renovació

El Barça i Leo Messi ja han començat a negociar la renovació del contracte que expira el 30 de juny. Joan Laporta i el pare i representant de l’argentí, Jorge Messi, han mantingut diverses converses en els últims dies en les quals s’ha començat a definir la futura vinculació, si bé tant l’oferta econòmica com el projecte esportiu continuen supeditats al resultat de l’auditoria a què s’està sotmetent el club.

La sintonia, tanmateix, és bona entre les dos parts. Res a veure amb el que va passar l’estiu passat amb l’expresident Josep Maria Bartomeu i el polèmic burofax de Messi demanant la seua sortida.

El club continua pendent de saber el seu estat econòmic abans de fer una oferta en ferm

La filosofia es basa en un contracte de llarga durada que vinculi Messi al Barça per tota la vida. Segons va transcendir fa uns dies, Leo jugaria les dos pròximes campanyes al Camp Nou, per després ser l’ambaixador del club als Estats Units, on viuria una segona etapa.

Una vegada acabada, tornaria al Barça per integrar-se en l’estructura esportiva.

Leo Messi, abatut després de rebre el tercer gol dels valencians.

Leo Messi, abatut després de rebre el tercer gol dels valencians.EUROPA PRESS

tracking