SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El públic torna a la Lliga

El Govern central anuncia la tornada de l'afició, després de més de 14 mesos, des d'aquest cap de setmana || En zones en Fase 1, com València i les Balears

Jugadors de l’Atlètic celebren un dels gols.

Jugadors de l’Atlètic celebren un dels gols.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, va anunciar ahir que, després de més de 14 mesos, el públic tornarà als estadis de futbol a LaLiga per a les jornades que falten, a les comunitats autònomes que estiguin en la Fase 1: en aquests moments, el País Valenciài les illes Balears. Catalunya, per tant, haurà d’esperar. L’autorització s’estén també als partits de bàsquet de l’ACB.

Els estadis podran acollir el 30% del seu aforament sempre que no superin els 5.000 espectadors, segons va informar el ministre Rodríguez Uribes en roda de premsa, i els espectadors hauran de guardar un protocol marcat pel control d’entrada i sortida –que es farà de manera esglaonada–, la distància de seguretat en les quatre direccions (1,5 metres) i sempre que sigui públic local, per evitar desplaçaments.

“Volia traslladar-los que tornem a tenir públic a LaLiga i a l’ACB. Ho farem seguint els criteris que venim seguint des que es va originar la pandèmia basats en la prudència, el bon sentit i guiats pels criteris sanitaris”, va explicar Uribes.

Serà cada club qui gestioni l’accés dels seus socis i va confirmar que aquest cap de setmana ja podrien tenir públic els partits València-Eibar, Vila-real-Sevilla, a Primera divisió, i Castelló-Ponferradina i Lugo-Mirandés a Segona.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va recalcar que “no es podrà menjar, ni beure –els clubs facilitaran aigua–, ni tampoc fumar. Serà exigible una mascareta FFP2 sense vàlvula i es prendrà la temperatura a l’entrada”.

L’Atlètic s’atansa al títol i cimera Laporta-Koeman L’Atlètic es va atansar ahir al títol de Lliga amb la seua victòria per 2-1 sobre la Reial Societat, mentre que al Barcelona augmenten els dubtes sobre el futur de Ronald Koeman, malgrat que té un any més de contracte. En aquest sentit, segons va informar TV3, és imminent una cimera entre el president, Joan Laporta, i el tècnic neerlandès, que ha vist dilapidar les opcions de l’equip amb la derrota davant del Granada i els empats contra Atlètic i Llevant. Tot això, a més, amb una mala imatge de l’equip.

Laporta vol explicacions sobre els últims resultats i la davallada que ha patit l’equip quan depenia de si mateix per ser campió. El mateix Koeman va dir dimarts que entendria que se’l qüestionés.

Mentre ja sonen substituts, un dels favorits per al barcelonista, Xavi Hernández, va renovar ahir amb el seu club, l’Al- Sadd de Qatar, fins al 2023. No obstant, això no el descartaria per a la banqueta blaugrana, ja que té una clàusula que li permetria sortir si tingués una oferta del Barça.

D’altra banda, la UEFA ha iniciat els tràmits per a una sanció a Madrid, Barça i Juventus. Ja s’ha nomenat els responsables d’investigar si aquests clubs van violar el marc legal de la UEFA a l’impulsar la Superlliga. 

tracking