SEGRE

OLIMPISME TÒQUIO 2020

El sindicat de metges del Japó demana al govern que cancel·li els Jocs Olímpics

Els Jocs de Tòquio continuen dividint la societat nipona.

Els Jocs de Tòquio continuen dividint la societat nipona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat Nacional de Metges japonesos va presentar ahir una petició al govern perquè es cancel·lin els Jocs Olímpics previstos per a aquest estiu, al·legant que suposen un risc per la possible arribada i propagació de noves soques de la Covid. Al document presentat davant del ministeri de Salut, el sindicat al·lega que “el problema actual més gran és l’amenaça de noves soques” i que, encara que els Jocs se celebrin sense públic, amb l’arribada d’atletes i altres participants “no es pot descartar la possibilitat de portar soques de qualsevol part”.

Això, argumenten, suposa un risc per la potencial aparició d’altres mutacions, per la qual cosa “no és possible que els Jocs siguin segurs” i demanen que es cancel·lin. “Per als atletes serà dur, però algú ha de demanar la cancel·lació dels Jocs”, va dir el representant del sindicat, Naoto Ueyama.

El col·lectiu sanitari va començar a mostrar públicament la seua oposició a la celebració dels Jocs després de filtrar-se el pla de desplegar-ne uns 10.000 en aquesta cita en un moment d’enorme pressió sobre el sistema sanitari nacional per la quarta onada de Covid que travessa el Japó i que ha portat a declarar un nou estat d’emergència a les regions més poblades, entre les quals es troba Tòquio.

tracking