SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Vèncer i esperar una carambola

El Força Lleida aconseguirà la salvació matemàtica diumenge si guanya a Melilla, el Girona ho fa a Càceres i el Múrcia perd a Burgos || Per a la resta de combinacions hauria d'esperar a dimarts

El capità Miki Feliu, abatut al perdre contra l’Ourense.

El capità Miki Feliu, abatut al perdre contra l’Ourense.POL PUERTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ICG Força Lleida s’ha complicat de tal manera la permanència a la LEB Or que per aconseguir-la no només depèn de guanyar el seu partit a Melilla, condició sine qua non per tenir opcions, sinó que necessita altres resultats. A falta de l’última jornada de la fase de permanència, que es disputa aquest diumenge en horari unificat (12.30), i del duel que Ourense i Múrcia tenen pendent encara per la Covid-19 i que es disputarà dimarts vinent, queden dos places de descens per adjudicar, després que Tizona Burgos i Canoe ja siguin matemàticament equips de LEB Plata.

Els de Gustavo Aranzana surten airosos dels múltiples empats en només tres supòsits, sempre és clar que vencin el Melilla, al qual enviarien a Plata, ja que amb la derrota serien els lleidatans els que baixarien. Una de les combinacions passa perquè Ourense o Múrcia perdin els dos encontres que els queden, de tal manera que un dels dos baixaria juntament amb el Melilla, els dos amb vuit victòries.

L’ICG Força Lleida també aconseguiria la permanència si l’Ourense guanyés els seus dos enfrontaments, el de diumenge contra el Canoe i el de dimarts amb el Múrcia, tots dos a casa. Si això succeís, l’equip que descendiria amb el Melilla seria el Múrcia, sempre que perdés a Burgos, o l’Osca, si els murcians fossin capaços de guanyar diumenge, ja que això provocaria un quàdruple empat a nou victòries del qual sortiria malparat el quadre aragonès.

El tercer supòsit que beneficiaria els interessos del Força Lleida seria que Ourense i Múrcia només guanyessin un dels dos duels pendents i que el Girona s’imposés a la pista del Càceres. Aquesta combinació de resultats condemnaria al descens l’Ourense malgrat que els cinc equips que quedarien igualats haurien sumat quatre victòries entre si, per la qual cosa s’utilitzaria l’average per trencar la igualada, i allà els gallecs ho tenen pitjor, ja que necessitarien guanyar per més de 37 punts el Múrcia per no baixar.

Aquest supòsit es podria donar ja de forma matemàtica diumenge, sempre que el Múrcia perdés a Burgos, independentment del que fes ja dimarts a Ourense.

Joaquín Prado, director esportiu del Força Lleida, va reconèixer que la situació “és difícil”, però va reconèixer que “tinc la sensació que si guanyem, ens salvem. Sens dubte és més complicat guanyar a Melilla que no que es donin les combinacions per després salvar-nos”. Malgrat el cop que va suposar perdre dimecres, Prado diu que “més que l’aspecte mental, el que més em preocupa és l’estat físic dels jugadors, ja que molts van tenir una càrrega important i el Melilla porta des de diumenge preparant el partit”.

tracking