SEGRE

ESPORTS

Nadal sotmet Opelka i buscarà la seua desena corona a la final de Roma

El tenista espanyol va assolir aquest dissabte la final del Masters 1.000 de Roma en superar (6-4, 6-4) el nord-americà Reilly Opelka, en un partit seriós del nou vegades campió, concentrat i a bon nivell per aprofitar els seus moments de treure avantatge

Nadal:

Nadal sotmet Opelka i buscarà la seua desena corona a la final de RomaEFE/EPA/ETTORE FERRARI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tenista espanyol Rafa Nadal es va imposar per 6-4 i 6-4 al nord-americà Reilly Opelka (número 47 del rànquing ATP) i es va classificar per a la final del Masters 1.000 de Roma, en la que buscarà la seua desena corona contra el vencedor del duel entre el serbi Novaj Djokovic (número 1) i l’italià Lorenzo Sonego (número 33).

Nadal, que pot igualar els 36 títols Masters 1.000 de Djokovic, va resistir davant de les potents sacades d’Opelka, jugador de dos metres i onze centímetres, i el va doblegar en una hora i 32 minuts per avançar en el torneig romà, on va guanyar el seu primer títol el 2005.

El de Manacor va ser molt encertat amb la seua sacada, pel que amb prou feines va concedir 13 punts en tot el partit, i va fer valer una ruptura per set per classificar-se per a la seua dotzena final al Fòrum Itàlic.

Malgrat el valor de la gesta, el balear ha reconegut que "a nivell romàntic", li agradaria que els Jocs Olímpics de Tòquio es disputessin en 2022, amb la presència de públic, i no l’agost de 2021, a porta tancada.

"Es farà el que s’hagi de fer. Ja s’han pres decisions prioritzant la seguretat dels esportistes i dels ciutadans. És veritat que s’han retardat i, a nivell d’infraestructura, un any més d’espera seria traumàtic. A nivell romàntic, preferiria que s’esperés un any més", va assegurar Nadal en roda de premsa al Fòrum Itàlic.

Per això, Nadal preferiria que els Jocs se celebressin el 2022 "pel simple fet que la situació evoluciona, a un any confiem que la majoria de la població estigui vacunada i puguem tenir uns Jocs com tots els coneixem".

"Els Jocs són, potser la festa més important de l’esport, i l’esdeveniment més important de l’esport sense públic és menys esdeveniment. A nivell romàntic, m’agradaria això. A nivell pràctic, no soc ningú per donar una opinió sobre això", va agregar.

Nadal ja havia repassat la situació dels Jocs Olímpics al començament del seu camí del torneig romà, quan va reconèixer que encara no té clar si participarà, a causa de la pandèmia.

"Encara no ho sé, no puc donar una resposta clara (sobre la seua possible participació en els Jocs de Tòquio) perquè realment no ho sé. En un món normal mai no pensaria a perdre’m els Jocs, esclar, tots sabem com d'importants que són per a mi. En aquestes situacions, no sé, veurem en un parell de mesos", assegurava Nadal dimarts passat.

"He d’organitzar el meu calendari. En un any normal sempre tinc clar el meu calendari des de l’1 de gener, però aquest any és diferent. Cal ser flexible", va agregar.

"La pandèmia ens ha fet viure coses a què no estàvem acostumats. Quan es parla de pandèmia es parla dels joves, però jo crec que ells tenen energies per adaptar-se més. Per a nosaltres que portem una vida vivint en unes condicions que han canviat de manera dràstica i som més conscients dels problemes, aquesta preocupació està més accentuada", va concloure.

tracking