Imperdonable adeu a la Lliga

El Barcelona tira les últimes opcions al títol amb una altra decebedora derrota, aquest cop contra el Celta, després d’avançar-se amb gol de Messi || L’equip sols ha guanyat un dels 5 últims partits

Un Barcelona trist es va acomiadar de forma imperdonable de LaLiga, al perdre per 1-2 davant d’un Celta que va encadenar la cinquena victòria. Un doblet de Santi Mina va donar el triomf al Camp Nou als de Vigo, que van remuntar el gol inicial de Leo Messi, que potser va jugar el seu últim partit al feu blaugrana, si no arriba a un acord per renovar i que va tornar a demostrar que és el millor actiu d’aquest equip.

La utopia d’hivern del Barcelona d’aconseguir el doblet de Lliga i Copa es va convertir en una possibilitat tan factible a la primavera que va aixecar la segona i va arribar a dependre de si mateix per emportar-se la primera, però la mala ratxa acumulada en els últims cinc encontres (un triomf, dos empats i dos derrotes) ho ha fet impossible.

La Lliga espanyola ja està entre Atlètic i Reial Madrid, que ahir van guanyar. El Barça va començar abocant-se a l’atac, però sense rematades clares. Tan sols Griezmann (10’), després d’una passada de Messi, va tenir un cara a cara amb el porter visitant, que no va poder superar. Poc després va ser el mateix argentí qui va rematar desviat.

Al 28 Messi no va desaprofitar una delicatessen de Sergio Busquets, que li va posar una pilota mil·limètrica al cap. Va ser el seu gol número 30 a la Lliga. El petit consol per a Messi després d’aquesta desfeta blaugrana és que ja té a la butxaca el seu vuitè pitxitxi, el cinquè consecutiu. Els 30 gols que suma deixen en una quimera que Gerard Moreno, amb 23, l’assoleixi en l’última jornada. L’alegria del gol de Messi va durar poc al Barcelona.

En el minut 38 un xut fort des de la frontal de l’àrea en la primera arribada del Celta va deixar gelat Ter Stegen, que no va poder veure la trajectòria de la pilota perquè l’hi va impedir Piqué. El conjunt blaugrana va trobar a faltar la verticalitat de Frenkie de Jong, sancionat, i Ilaix Moriba, el seu substitut, es va mostrar rutinari com la resta de l’atac del Barcelona.

Pedri, exhaust pels minuts acumulats, va ser substituït per l’infrautilitzat Riqui Puig en el descans. Els tres aspirants a la Lliga empataven en aquell moment i un triomf llavors permetia al Barcelona arribar a l’última jornada amb opcions. A falta de 20 minuts, Koeman va intentar donar un altre aire a l’atac amb Trincao i Braithwaite i cinc minuts més tard l’Osasuna es va avançar al Wanda Metropolitano. Però la impotència blaugrana va passar de la teoria a la pràctica amb tota l’esplendor.

En el 83 Lenglet va ser expulsat per doble groga i l’Atlètic va remuntar a l’Osasuna. La conclusió del drama blaugrana i l’epopeia gallega la va posar Santi Mina, que va batre al 89 un perdut Ter Stegen. Un penós adeu a la Lliga.

Messi es lamenta en un moment del partit d'ahir després d'una nova desfeta del seu equip.