SEGRE

DEPORTES

Reines d'Europa

El Barça del balaguerí Lluís Cortés conquereix la seua primera Champions esclafant el Chelsea, al qual ja guanyava en el minut 1 i va acabar golejant per 0-4 abans del descans || Primer tècnic lleidatà que guanya una màxima competició continental de futbol

Seguidors blaugrana ahir a la penya Som Un Sentiment.

Seguidors blaugrana ahir a la penya Som Un Sentiment.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona va assolir l’excel·lència a Göteborg al conquerir ahir la seua primera Lliga de Campions de la història. L’equip que entrena el balaguerí Lluís Cortés (primer tècnic lleidatà que guanya una màxima competició continental de futbol de clubs) va escombrar el Chelsea per 0-4 amb una actuació pràcticament perfecta que eleva aquest equip als altars del futbol europeu i de la història del club blaugrana.

La generació d’Alexia Putellas, Aitana Bonmatí (elegida MVP), Caroline Graham Hansen, Sandra Paños, Jennifer Hermoso, Lieke Martens i companyia va completar un partit que es recordarà durant dècades, especialment una primera part en la qual en el minut 36 el Barcelona ja guanyava per 0-4 amb gols de Putellas, Bonmatí, Graham Hansen i Melanie Leupolz en pròpia porta.

Aitana Bonmatí, autora d’un dels gols, va ser elegida la jugadora MVP de la final de Göteborg

El conjunt de Lluís Cortés va començar amb la sisena marxa posada i en el segon 37 ja es va avançar en el marcador, gràcies a una acció afortunada en la qual Francisca Kirby va intentar refusar la pilota de l’àrea del Chelsea i aquesta va impactar al cos de la seua companya Leupolz, creant una paràbola cap a la seua porteria davant de la qual res va poder fer Ann-Katrin Berger. La jugada s’havia originat amb una conducció de Lieke Martens, la primera de moltes, que va acabar amb un xut seu des de la frontal que es va estavellar al travesser.

La rèplica de les campiones de la Premier va arribar a la següent acció, amb una rematada de Pernille Harder a l’interior de l’àrea que va sortir per sobre de la porteria de Sandra Paños. Poc després Harder, que va costar 300.000 euros al Chelsea l’estiu passat, va tenir una altra vegada el gol a les botes, però la portera titular de la selecció espanyola va enviar la pilota a córner.

Aquests dos errors van costar cars al Chelsea perquè en el minut 14 la capitana Alexia Putellas, que va jugar amb molèsties a la cama esquerra, va convertir en gol un penal comès per la desafortunada Leupolz, sobre Jennifer Hermoso.

I sis minuts més tard el Barcelona va regalar als aficionats una jugada meravellosa. Martens va desbordar per l’esquerra, va centrar per a Jennifer Hermoso, que la va cedir enrere per a Putellas i aquesta, al primer toc, la va posar a l’interior de l’àrea per a Aitana Bonmatí, que va batre per sota Berger.

El Barça havia revertit l’inici de la final del 2019 a Budapest. En el minut 19 d’aquesta final perdia per 3-0 davant de l’Olympique de Lió. Però les magistrals internades de Martens per la banda encara no havien acabat. La del minut 36 encara va ser més demostrativa de la superioritat blaugrana, plantant-se fins a la vora de l’àrea petita, on va cedir la pilota a Hansen perquè l’empenyés a la glòria per quarta vegada (0-4).

Va ser una pena que no hi pogués haver aficionats per veure-ho de forma presencial. En canvi, sí que n’hi haurà el dissabte 29 a Porto a la final masculina de la Champions que enfrontarà el Manchester City i el Chelsea.

Les blues van sortir a la segona part amb la intenció d’almenys plantar cara i evitar una golejada d’escàndol i això es va poder veure a la pràctica amb diferents arribades a l’àrea de Paños, encara que cap va poder superar la defensa blaugrana, que va comptar amb la novetat de Patri Guijarro al lloc de la sancionada Andrea Pereira. Keira Hamraoui va ocupar el que va deixar lliure al pivot defensiu la de Palma.

L’orgull del Chelsea no es va transformar en gols i això va deixar al Barcelona un camí obert. Cortés ho va aprofitar per donar minuts a jugadores fonamentals per complir aquest somni: Vicky Losada, Mariona Caldentey, Asisat Oshoala i sobretot Melanie Serrano, tota una vida de blaugrana.

I el Barcelona va culminar un ascens fins al cim del futbol europeu que va començar el 2015 amb la professionalització de l’equip femení. Si el conjunt blaugrana també guanya la Copa de la Reina aquesta temporada aconseguirà el triplet de Champions, Lliga i Copa per primera vegada en la seua història.

Lluís Cortés va revelar que quan va agafar l’equip el gener del 2019 va prometre “a les jugadores que algun dia” aconseguirien guanyar una Lliga de Campions. “Llavors tot això estava molt lluny, però sabíem que amb treball i dedicació ho podíem aconseguir. Com va dir Alexia Putellas l’any passat [després de l’eliminació en semifinals] no hi havia distància i s’ha demostrat que no n’hi ha”, va explicar el tècnic blaugrana. “Fins i tot potser ens hem passat de frenada”, va afegir fent broma.

El lleidatà va afegir que “això no ha de quedar aquí, que l’afició ho celebri bé perquè guanyar la Champions no és fàcil i no es fa cada dia. Renunciem a moltes coses més enllà del futbol per aconseguir això”. Va afegir que “no és només guanyar”, sinó també “el com” es va fer. “El missatge al vestidor ha estat que havíem de guanyar a la nostra manera i haver-ho aconseguit ens fa estar molt orgulloses”, va dir.

Alexia Putellas va dir que “quan vam perdre [la final del 2019] ens vam proposar arribar a una altra final i guanyar-la. Però sento que això no es para aquí. Gaudirem uns quants dies i després anirem a buscar el triplet per allargar aquesta temporada històrica”.

El Barça, primer club a guanyar la Champions femenina i masculina El FC Barcelona va fer ahir història al guanyar la primera Lliga de Campions femenina i convertir-se així en el primer club que aconsegueix guanyar la Champions en categoria femenina i masculina.

Joan Laporta: “Sou referència i un exemple”

El president blaugrana va ser un dels molts, juntament amb Carles Puyol, Pau Gasol, Gerard Piqué i molts més, que van felicitar l’equip a través de les xarxes socials. “Sou referència, un exemple. Sou un dels grans motius que fan del Barcelona més que un club”, va escriure al seu Twitter.

Seguidors blaugrana ahir a la penya Som Un Sentiment.

Seguidors blaugrana ahir a la penya Som Un Sentiment.

Seguidors blaugrana ahir a la penya Som Un Sentiment.

Seguidors blaugrana ahir a la penya Som Un Sentiment.

Seguidors blaugrana ahir a la penya Som Un Sentiment.

Seguidors blaugrana ahir a la penya Som Un Sentiment.

tracking