SEGRE

BÀSQUET LEB OR

El Força Lleida impugnarà el final de Lliga

El Força Lleida lluitarà als despatxos per evitar el descens i ja ha protestat davant de la FEB || Si no pot evitar-ho, farà un projecte fort per pujar i tot apunta que Aranzana no seguirà

Miki Feliu, totalment abatut després de la derrota del Força Lleida diumenge passat a Melilla.

Miki Feliu, totalment abatut després de la derrota del Força Lleida diumenge passat a Melilla.AREA 11

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ICG Força Lleida no es resigna a perdre la plaça a la Lliga LEB Or. Després de descendir esportivament amb la derrota de diumenge a la pista del Melilla per 67-61, la defensarà als despatxos. El club va comunicar ahir que dissabte passat, abans de jugar el matx decisiu a Melilla, va presentar un escrit davant de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) impugnant la disputa de l’encontre que han de jugar avui Ourense i Múrcia, dos dies després del final de la Lliga estipulat per la mateixa FEB com a data final de la fase regular.

En un comunicat va assenyalar que “el club lleidatà considera que la decisió de la Federació està presa en contra del que estipulen les bases de competició que han hagut d’acatar els clubs al formalitzar la inscripció aquesta temporada” i afegeix que “també s’especificava que les dos últimes jornades de la Primera i Segona fase de la Lliga Regular s’havien de jugar en horari unificat”. Afegeix en defensa seua que, encara que aquest duel no és de les dos últimes jornades, “afecta de forma clara el descens” i que se sent perjudicat per això.

El club ja s’ha reunit amb la Federació Catalana perquè defensi els seus interessos davant de la FEB. El Força Lleida està decidit a lluitar fins al final perquè veu perjudicats els seus drets econòmics, esportius i federatius i considera que el seu és un projecte consolidat i sostenible a LEB Or.

El patrocini d’ICG acaba aquesta temporada, així que negociarà la renovació o en buscarà un de nou

Considera que la Covid va passar factura, però el veterà jugador creu que hi ha hagut més causes

Si finalment no pogués evitar el descens, l’entitat està decidida a fer un projecte fort per tornar a Or com més aviat millor a través de la competició. Tot apunta que el tècnic Gustavo Aranzana no continuarà i que hi haurà molts canvis a la plantilla. Per la seua part, el patrocini d’ICG acaba aquesta temporada, per la qual cosa negociarà la renovació o en buscarà un de nou.

Roqué: “Amb dos equips a Plata, el repartiment ha de ser proporcionat”

Pere Roqué, president del CB Pardinyes, va advertir ahir que si la ciutat de Lleida té dos equips a LEB Plata el repartiment dels ajuts institucionals ha de ser proporcionat. “Al CB Pardinyes ens sap molt greu el descens del Força Lleida, perquè tenia plantilla per pujar. Ara Lleida tindrà dos equips a Plata i amb els mateixos criteris que hi havia, el repartiment des de les institucions ha de ser proporcionat.” Sobre el futur de l’equip, que va deixar de competir després de quedar eliminat la primera ronda del play-off, va assenyalar que “durant aquest mes estem treballant en el tancament econòmic i a partir del juny prendrem les decisions de la temporada vinent. La idea amb què partim és la de sortir a LEB Plata”, va afegir. Va assenyalar que el primer pas serà parlar amb l’entrenador, Gerard Encuentra. “El projecte passa per ell. Una altra cosa és que tingui ofertes, que en aquests moments no ens consta.” També va lamentar el retard en el cobrament dels ajuts institucionals..

“Aquest any hi havia bons noms, però no hem arribat a ser un equip”

La imatge de Miki Feliu totalment abatut després de la derrota de l’ICG Força Lleida a Melilla, que condemnava l’equip al descens a LEB Plata, va impactar en els aficionats lleidatans. Ahir, l’endemà de la decepció i coincidint amb el seu 36 aniversari, Feliu va fer una primera anàlisi amb la sinceritat i honestedat que el caracteritzen: “Crec que aquest any hi havia bons noms, però no hem arribat mai a ser un equip”, va explicar. “Altres anys hem tingut, entre cometes, gent amb menys nom, però com a equip vam ser millors”, va explicar.

tracking