SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

Gerard Encuentra deixa el Pardinyes per dirigir el Força Lleida

El club podria eludir el descens si es confirma l'ampliació de la LEB Or

Encuentra, mantejat al classificar el Pardinyes per al ‘play-off’.

Encuentra, mantejat al classificar el Pardinyes per al ‘play-off’.POL PUERTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gerard Encuentra, entrenador fins a aquesta temporada del CB Pardinyes, és l’elegit per comandar des de la banqueta el nou projecte de l’ICG Força Lleida, que podria eludir el descens esportiu als despatxos si es confirma l’ampliació de la LEB Or que projecta la Federació Espanyola de Bàsquet.

Encuentra, que ha portat el Pardinyes a fer història, primer guiant-lo fins a la LEB Plata i després a jugar aquest any el play-off d’ascens a Or, és l’aposta decidida de la junta directiva que presideix Albert Aliaga per reconduir la situació esportiva de l’equip del Barris Nord, que ha patit el segon descens de la seua història, encara que com va ocórrer la temporada 2015-2016 ho podria evitar gràcies a una altra reestructuració de la categoria.

Encuentra, de 31 anys, ha completat la cinquena temporada al capdavant del CB Pardinyes, la vuitena com a membre del cos tècnic. En el seu palmarès destaquen tres play-offs de Lliga EBA i tres fases d’ascens, dos a la LEB Plata, objectiu que va aconseguir contra tot pronòstic la temporada 2018-2019, i una a Or, precisament aquesta temporada, i va caure eliminat en els vuitens de final.

El Força Lleida ja ha assolit un principi d’acord amb el tècnic lleidatà i avui podria oficialitzar-se el fitxatge, que s’uniria al del jugador del planter Albert Lafuente, que torna al club després de la cessió al Clavijo i que ja va tenir sota les seues ordres fa tres temporades quan el Pardinyes militava a EBA.

Un altre dels fronts que té oberts el Força Lleida és eludir el descens esportiu a la LEB Plata. Segons ha pogut saber aquest diari, la Federació Espanyola està sospesant seriosament la possibilitat d’ampliar la LEB Or de cara a la pròxima temporada, que podria comptar amb dos grups de dotze equips cada un, la qual cosa permetria que tant l’equip lleidatà com l’Ourense mantinguessin la seua categoria.

Tizona Burgos i Reial Canoe, els altres dos descendits d’aquesta temporada, també podrien beneficiar-se d’aquesta ampliació.

S’hi va referir ahir el president de la Federació Catalana de Bàsquet, el lleidatà Ferran Aril. “Quan hi ha un descens és que les coses no s’han fet bé al cent per cent, malgrat que és prou cert que no s’han donat les condicions més adequades per afrontar una temporada normal. Han tingut molts problemes amb la Covid, han hagut de jugar molts partits en pocs dies i això els ha condicionat. No sé si servirà per replantejar el sistema de competició, però almenys és un argument potent. A partir d’aquí veurem què ocorre”, va indicar.

Aril també va opinar sobre una possible fusió dels primers equips del Força Lleida i Pardinyes. “Sumar és sempre important i positiu. És una solució que han pres en altres llocs i que ha estat beneficiosa”, va apuntar el president de la Catalana.

tracking