SEGRE

DEPORTES

Enorme colofó

El Llista tanca la Lliga amb una victòria de prestigi davant de tot un Liceo, incapaç de batre un excels Martí Serra || Els llistats, que ara prepararan la Copa i la Europe Cup, igualen la millor classificació de la seua història i amb rècord de punts des que és OK Lliga

Martí Serra i la defensa llistada van ser ahir inexpugnables per al conjunt gallec.

Martí Serra i la defensa llistada van ser ahir inexpugnables per al conjunt gallec.ALBA TARRÉS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Llista Blava va tancar ahir una de les millors participacions de Lliga en la seua història i ho va fer amb un enorme colofó, guanyant un dels grans de la competició, un Liceo que es va veure incapaç de superar la gran defensa lleidatana, una de les seues senyes d’identitat aquest any, i un excels Martí Serra.

Un gol de Cañellas a l’equador de la segona meitat i un doblet de Vives en els dos últims minuts van rubricar un increïble 3-0 per donar al Llista tres punts i assolir els 54, rècord del club des que la competició es diu OK Lliga (es va crear la 2003-2004), superant els 52 que havia aconseguit fa dues campanyes, la 2017-2018, si bé el rècord absolut es manté en els 55 que va assolir la penúltima temporada sota la nomenclatura de Divisió d’Honor (2001-2002).

El partit, en el qual no estava  en joc res més que l’orgull, va ser d’una intensitat majúscula des del primer segon fins a l’últim. No s’havia complert ni el primer minut que Jepi Selva hauria pogut castigar una mala sortida del porter Rodríguez, que poc després va tenir el pal d’aliat en un tret del golejador llistat.

Bruno, que s’enfrontava per segona vegada aquest any al seu germà Roberto, va tenir el gol a les mans, però el porter gallec ho va evitar, com també en el posterior rebuig d’Andreu Tomàs.

L’equip llistat ha estat el tercer equip que menys gols ha encaixat, només superat per Barça i Liceo

A l’altra porteria Martí Serra començava la seua particular exhibició amb una doble parada a llançaments de Maxi Oruste, un altre exllistat, i Ciocale, i poc després evitava el gol d’Adroher en un contraatac franc. El Llista va tancar els gallecs en els últims quatre minuts de la primera meitat i va gaudir de tres clares ocasions que no va aconseguir transformar.

A la represa, el Llista va continuar portant el pes del matx, però les ocasions anaven succeint-se a les dues porteries. Com a la primera meitat, Jepi Selva va obrir foc en el primer minut i va tornar a topar amb el pal, igual que Marc Grau en la jugada posterior.

Martí Serra va tornar a aparèixer per evitar el gol en sengles trets d’Adroher i Carballeira, però el Llista va replicar ràpidament amb tres accions que van portar la firma d’Andreu Tomàs. La primera, un contraatac portat per ell mateix; la segona, després d’una cessió de Vives, i la tercera amb un tret temperat que a punt va estar de sorprendre Rodríguez.

El gol es mastegava i per fi va arribar, amb el capità també providencial al robar una bola al mig de la pista i cedir perquè Cañellas, en carrera, batés Rodríguez (1-0, min. 38). Aquest va fer esclatar d’alegria la poblada grada del pavelló de Bell-lloc, que encara celebraria dos gols més.

No va abaixar la intensitat el Llista, i Selva va estavellar la tercera bola al pal de la nit. Els de Folguera van viure els seus millors minuts davant d’un Liceo superat. Va gaudir d’innombrables ocasions per tancar el xoc, però ni Selva, ni Bruno di Benedetto ni Vives van aconseguir batre el porter gallec.

Va ser aquest últim, faltant 1:56 per al final, que va sentenciar transformant un penal en la segona opció, aixecant la bola per sobre del cos del porter. Amb el Liceo pressionant a la desesperada, el mateix Vives va comandar un contraatac i de fort tret va establir el 3-0 definitiu, un triomf que injecta molta moral al Llista de cara a la Copa, on es podria topar amb el Liceo en semifinals, i la Europe Cup, on defensarà corona.

“Més que pel resultat, estic content amb l’actitud de l’equip”

Albert Folguera estava ahir feliç per partida doble, per la victòria i pel joc dels seus davant d’un dels grans. “Estic content per la manera en què hem acabat, davant d’un gran rival i jugant intensos.

Segurament el resultat, encara que destacable, és el que menys importa, perquè el que m’ha agradat més ha estat l’actitud de l’equip, com ha treballat, com ha corregut i com ha defensat. En línies generals estic molt content d’haver acabat d’aquesta manera i perquè era un partit importantíssim per demostrar que estem connectadíssims i endollats.

Això ho hem de mantenir aquesta setmana que ve i la següent en els entrenaments per arribar a la Copa del Rei en les millors condicions”, va assenyalar. El tècnic va reconèixer que a l’equip li ha costat mantenir la intensitat quan no tenia res en joc.

“Ja vaig dir que dels últims cinc partits els podíem guanyar tots o perdre amb qualsevol. Al final n’hem empatat tres, hem guanyat el més complicat i hem perdut a Igualada. Portem molta càrrega i molt estrès”, va destacar el tècnic llistat.

Taradell baixa i Vendrell i Palafrugell promocionen

Amb el Barça ja campió des de fa setmanes, ahir quedava per definir quin equip acompanyava Lloret, Vic i Mataró a l’OK Lliga Plata, que finalment va ser el Taradell, mentre que Palafrugell i Vendrell jugaran la promoció de descens.

Martí Serra i la defensa llistada van ser ahir inexpugnables per al conjunt gallec.

Martí Serra i la defensa llistada van ser ahir inexpugnables per al conjunt gallec.ALBA TARRÉS

Martí Serra i la defensa llistada van ser ahir inexpugnables per al conjunt gallec.

Martí Serra i la defensa llistada van ser ahir inexpugnables per al conjunt gallec.ALBA TARRÉS

Martí Serra i la defensa llistada van ser ahir inexpugnables per al conjunt gallec.

Martí Serra i la defensa llistada van ser ahir inexpugnables per al conjunt gallec.ALBA TARRÉS

tracking