SEGRE

CORONAVIRUS INSTAL·LACIONS

Clubs i gimnasos acullen amb satisfacció la mesura que permet augmentar l'aforament fins al 70%

Clubs i gimnasos acullen amb satisfacció la mesura que permet augmentar l'aforament fins al 70% || “El gran canvi serà quan no necessitem mascareta”

Usuaris del Trèvol, amb la mascareta obligatòria.

Usuaris del Trèvol, amb la mascareta obligatòria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Clubs i gimnasos, que sempre han defensat que són part de la solució i no el problema, celebraven ahir la nova mesura que els permet passar d’un 50 a un 70% d’aforament a partir de demà. “Ja comencem a estar al final del túnel”, explicava Pep Castarlenas, responsable de l’EKKE. També coincideixen que “el gran canvi serà quan no sigui obligatori l’ús de la mascareta. Molesta per fer exercici i més si és d’alta intensitat”, afegia Maria Campos, responsable del Trèvol. Igualment noten que estan tornant usuaris, sobretot els sectors d’edat que ja han rebut les dos dosis de la vacuna. “Jo ja estic tranquil perquè estic vacunat, ens diuen”, afegeix Campos.

“Tot el que sigui sumar és positiu. Tenim més aforament i menys restriccions, cosa que ens transmet la sensació que tornem a la normalitat”, explicava Òscar Villaverde, president del Club Tennis Urgell. En el seu cas, al tractar-se d’una instal·lació amb molts metres a l’aire lliure, admet que “des que vam poder tenir el 30% d’aforament ja no vam notar problemes en aquest sentit. És molt difícil que arribem a un 70%. Tenim 1.100 socis”, afegeix Villaverde, que també valora que de cara a l’estiu ara podran organitzar més activitats. “Al final resulta que la normalitat és alegrar-se per fer el que abans trobaves monòton”, reflexiona.

Els centres coincideixen que torna a les classes gent que ja ha rebut les dos dosis de la vacuna

L’augment d’aforament sí que és un alleujament per als gimnasos. “Si amb un 50% en una classe podies posar 20 persones, ara podrà haver-n’hi 6 o 7 més. Esclar que es nota. És un alleujament, perquè alguna classe dirigida en alguna hora punta estava col·lapsada”, explica Castarlenas, que incideix en el tapaboques: “L’últim pas serà quan no sigui necessari.”

Jordi Cassanya, gerent de Sícoris, també valora positivament “poder tenir més usuaris als espais tancats. Fins ara aprofitàvem l’exterior, però ja comença a fer calor” i coincideix en el desig que deixi de ser necessària la mascareta. “Hi ha activitats, com l’spinning, que amb la mascareta són molt dures”, diu.

El que no els afecta és la flexibilitat en l’horari del tancament, que s’allarga fins a la 01.00. “Nosaltres continuarem tancant a les 23.00”, afirma Castarlenas.

tracking