SEGRE

CICLISME ACTIVITATS

Cursa només per a dones

Tàrrega acollirà el dia 13 la primera Pedals de Dona, que de moment és l'única marxa exclusivament femenina de Catalunya || Els 250 dorsals de la prova es van esgotar fa dies

La prova es va presentar ahir a la plaça Major de la capital de l’Urgell.

La prova es va presentar ahir a la plaça Major de la capital de l’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Ciclista Tàrrega organitzarà el diumenge 13 de juny la primera edició de la marxa cicloturista Pedals de Dona – Ciutat de Tàrrega, l’única prova d’aquesta modalitat exclusivament femenina que està fixada al calendari català per aquest any, encara que és probable que també se n’organitzin dos més a Girona i Barcelona. L’interès per participar-hi ha estat molt alt i fa dies que es van esgotar les 250 places amb dones inscrites de tot Catalunya.

La presidenta del club, Teresa Balcells, es va mostrar contenta amb l’acollida i va destacar que “l’objectiu és que les dones ciclistes s’empoderin i surtin” encara que va matisar que “no reivindiquem res”. Balcells va recordar que quan es va apuntar al Club Ciclista Tàrrega era l’única dona entre 140 socis.

Per la seua part, l’alcaldessa, Alba Pijuan, va dir que “és un pas més en el món de l’esport femení on comencem a fer passes importants, com hem vist aquests dies amb els èxits del Barça femení de futbol, però ha d’ampliar-se a altres esports com el ciclisme”. Pijuan va afegir que “també suposarà un moviment econòmic i de reactivació per a la ciutat”.

La prova vol donar un impuls a l’esport femení i comptarà amb dos recorreguts, de 83 i 103 km

La marxa sortirà des del Parc Esportiu de Tàrrega a les 8.00 i comptarà amb dos recorreguts: un de 83 km i 1.100 metres de desnivell i un altre de 103 km i 1.500 metres de desnivell. Les ciclistes passaran per Verdú, Mas de Bondia, Montornès de Segarra, Montoliu de Segarra, la Guàrdia Lada, Cabestany, Segura, Conesa, Forès, els Omells de na Gaia, Rocallaura, Vallbona de les Monges, Maldà, Sant Martí de Maldà o l’Espluga Calba fins a tornar a Tàrrega, on està previst que a partir de les 11.15 arribin les primeres participants.

L’organització ha preparat diferents avituallaments durant el recorregut i també comptarà amb assistència mecànica mòbil i cotxes escombra. Hi haurà trofeus a les tres millors de cada distància.

La marxa cicloturista Pedals de Dona compta amb el suport de la regidoria d’Esports de l’ajuntament de Tàrrega i l’aportació econòmica de diferents empreses del territori. El Club Ciclista Tàrrega vol que aquesta marxa sigui un referent del món del ciclisme i destaca l’elevat nombre de voluntaris en l’organització.

El I Gran Premi Lleida tindrà la participació de 200 ciclistes El de Tàrrega no serà l’únic esdeveniment ciclista que es disputarà el 13 de juny a les comarques de Lleida. Aquest mateix dia se celebrarà la primera edició del Gran Premi Lleida, una prova a la carretera per a la categoria elit i sub-23 i que serà puntuable per a les Grans Clàssiques que organitza la Federació Catalana de Ciclisme.

Aquesta cursa l’organitza la Societat Ciclista Ilerdense, amb la col·laboració de l’ajuntament de Lleida i l’Associació de Veïns del Secà de Sant Pere. Tant la sortida (a les 9.30), com l’arribada, serà al davant del pavelló Juanjo Garra i s’espera la participació d’uns 200 corredors entre les dos categories.

La carrera en línia té un recorregut de 155 quilòmetres i després de la sortida de Lleida passa per Albesa, Castelló de Farfanya, Balaguer, els Torms, Agramunt, Preixens, Cubells, Camarasa, Sant Llorenç de Montgai, Balaguer, Albesa i de nou a Lleida, on hi haurà la meta.

tracking