SEGRE

POLIESPORTIU PREMIS

Teresa Perales, distingida amb el Princesa d'Astúries dels Esports

La nadadora saragossana Teresa Perales.

La nadadora saragossana Teresa Perales.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nadadora Teresa Perales, guanyadora de vint-i-sis medalles en cinc Jocs Paralímpics, va ser distingida ahir amb el Premi Princesa d’Astúries dels Esports 2021, al qual optaven divuit candidatures de nou nacionalitats.

Perales (Saragossa, 1975), que pren el relleu com a guanyadora d’aquest guardó del pilot Carlos Sainz, és la nadadora paralímpica amb més medalles en uns Jocs amb set ors, nou plates i deu bronzes, als quals se sumen vint-i-dos metalls més en Mundials i trenta-set en Campionats d’Europa. Practicava el karate fins que, als dinou anys, va perdre la mobilitat a les cames a causa d’una neuropatia, després de la qual cosa es va diplomar en Fisioteràpia i es va formar en coaching professional, alhora que va començar a competir en natació.

La saragossana va voler compartir el guardó “amb tots els que en algun moment, amb aquests esportistes paralímpics, amb totes aquestes persones amb discapacitat, amb totes aquestes dones esportistes, amb totes les dones esportistes mames, amb tots els que somiem en algun moment pujar a dalt de tot del podi o a millorar cada dia en cadascuna de les coses que fem”. “Ningú es pot imaginar l’emoció tan intensa que sento ara mateix”, va afegir.

tracking