SEGRE

HOQUEI PATINS OK LLIGA

Un Llista de rècord

Ha batut la plusmarca de punts en OK Lliga i ha igualat la millor xifra de gols encaixats de la seua història || “La defensa és el nostre punt fort”, diu Folguera

Martí Serra i la defensa han estat claus en els números que ha firmat aquest any el Llista a l’OK Lliga.

Martí Serra i la defensa han estat claus en els números que ha firmat aquest any el Llista a l’OK Lliga.ALBA TARRÉS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Llista ha firmat la seua millor temporada sota la denominació d’OK Lliga, amb uns números de rècord. La cinquena posició final li ha permès igualar la millor classificació de la història, que havia aconseguit en dos ocasions més, la campanya 2017-2018 i la 2001-2002, i estableix una nova plusmarca de punts en l’era OK Lliga, amb 54, amb la qual cosa supera els 52 que havia sumat fa tres temporades.

S’ha quedat a només un punt del rècord absolut (55) que va firmar la 2000-2001, la penúltima en què la competició es denominava Divisió d’Honor. Una altra de les marques històriques que ha igualat l’equip que dirigeix Albert Folguera és la de gols en contra.

Aquest any només ha encaixat 75 gols, una xifra que tan sols havia aconseguit en dos ocasions fa gairebé 20 anys. La primera vegada que ho va aconseguir, en una Lliga de 16 equips, va ser la temporada 2002-2003, l’última de Divisió d’Honor, i també en la següent, la 2003-2004, la primera de l’era OK Lliga.

“Reconec que a nivell ofensiu no som dels millors equips, però teníem molt clar aquest any que la defensa havia de ser el nostre punt fort, i ho hem aconseguit. No només és mèrit de Martí Serra, que sigui dit de passada ha fet una gran temporada, però no és menys veritat que la bona defensa de la resta de jugadors ha fet que li arribessin menys xuts. És un treball d’equip”, va enaltir Folguera, que ser el tercer menys golejat de la Lliga després de Liceo i Barça “no és gens fàcil. Té molt mèrit aconseguir aquestes xifres”, va recalcar.

A més, el Llista ha deixat la porteria a zero en tres partits aquest any, els mateixos que el Caldes i només superat per Calafell (4 vegades) i Liceo (5). “És molt difícil deixar la porteria a zero. Per molt fàcil que sigui el matx, evitar que et marquin un gol no és gens fàcil en aquest esport, i això li dona més mèrit a la temporada que hem fet”, va assenyalar el tècnic llistat, que també va valorar el treball ofensiu, amb 3,2 gols de mitjana per duel. “Tampoc han estat mals números. Sobretot hem estat capaços de rendibilitzar molt bé els gols”, va dir.

A tall d’anècdota, el Llista va trencar dissabte passat, amb la seua victòria per 3-0, un rècord històric del Liceo, que portava onze anys sense deixar de marcar un gol en la competició domèstica.

tracking