SEGRE

ESPORTS

Agnelli: "La Superliga no era un cop d'Estat, sinó un crit d'alarma"

EFE/EPA/ROBERTO BREGANI/Archivo

Andrea Agnelli, ex president de la Juventus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrea Agnelli, president del Juventus Turín, va assegurar aquest dijous que "la Superlliga no era un cop d’Estat, sinó un crit d’alarma" i va definir "arrogant" la reacció de la UEFA, que es va oposar amb força i va amenaçar d’excloure als clubs involucrats de les pròximes copes europees.

"La Superlliga no era un intent de cop d’Estat, sinó un crit d’alarma d’un sistema que va camí de la fallida. L’acord entre els socis depenia del vistiplau de la UEFA i de la FIFA", va dir Agnelli en la roda de premsa de comiat de Fabio Paratici, ja exdirector esportiu del Juventus.

"La resposta de la UEFA ha estat de total tancament, amb termes ofensius, i va acabaramb unes amenaces a tres clubs", va prosseguir.

El Juventus és, juntament amb Reial Madrid i al Barcelona, un dels clubs als quals continua donant suport el projecte, mentre que els altres nou socis inicials (els anglesos Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Arsenal i Tottenham, més l’Atlètic Madrid, Inter de Milà i Milà) van renunciar pocs dies després en veure la reacció negativa del món polític i esportiu.

"Les declaracions (de la UEFA), a més de ser difoses de forma arrogant, han creat pressió. No és d’aquesta manera que revolucionarem al futbol", va opinar.

"Afortunadament, en conèixer gairebé tots en la UEFA, sé que no tots tenen aquestes idees. Les bases legals que tenim són serioses, però el nostre desig de diàleg no canvia, perquè és necessari trobar un compromís," va afegir.

El president del Juventus va subratllar a més que "gairebé tots els inversors coincideixen en la convicció que el sistema ha de canviar", i va reiterar la voluntat del seu club, del Reial Madrid i del Barcelona d’"assolir una completa reforma de les competicions europees".

tracking