SEGRE

BÀSQUET CLUBS

Força Lleida i CB Lleida, un acord “sense límits”

Ahir van firmar la fusió de la seua base per dos anys sota el nom de CBF Lleida

Anna Estrada (CB Lleida) i Albert Aliaga (Força Lleida) van segellar ahir l’acord.

Anna Estrada (CB Lleida) i Albert Aliaga (Força Lleida) van segellar ahir l’acord.X.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els equips base del Força Lleida i del CB Lleida competiran a partir de la temporada vinent sota el nom de CBF Lleida, que tindrà una vigència de dos anys en virtut de l’acord que dies enrere havien assolit aquestes dos entitats i que ahir van presentar i van firmar oficialment.

“Avui és un dia important per a tots els que estimem l’esport i Lleida, perquè unim esforços. És un primer pas, direu petit, però sempre els primers passos són els més complicats i importants”, va assenyalar Albert Aliaga, president del Força Lleida, una afirmació que també va compartir la seua homònima del CB Lleida, Anna Estrada, que va puntualitzar que “donar suport a la nostra base és el futur del demà”.

L’acord, que es va començar a gestar a finals de l’any passat, com va avançar SEGRE, contempla la fusió dels dos planters en un de sol durant dos temporades, però mantenint cada club la identitat jurídica, si bé compartiran tant l’estructura administrativa com l’esportiva. En aquest sentit, Joaquín Prado serà el director esportiu, càrrec que ja exerceix al Força Lleida, i el responsable dels equips de base, Carles Cuéllar, portarà la direcció de tot el projecte. Tècnics d’una i l’altra entitat es repartiran la coordinació de les diferents àrees.

El CB Lleida hi aportarà tretze equips i el Força Lleida catorze, més de tres-cents jugadors i jugadores que competiran com CBF Lleida, sota una mateixa imatge corporativa i vestint una mateixa equipació, la qual està preparant la marca Pentex i que combinarà els colors bàsics de cada club, el roig i el negre.

Aquesta samarreta, que es presentarà en els pròxims dies, també la duran els primers equips de cada club, malgrat que inicialment queden fora d’aquest acord de fusió.

Els dos presidents van incidir que el gran objectiu de l’acord és treballar “units i sense individualismes”, “optimitzant recursos per ser cada vegada més forts”, però sense marcar-se límits.

En aquest sentit, Aliaga va reconèixer sobre la possibilitat que el CB Lleida pugui aconseguir una plaça a la Lliga Femenina 2, l’avantsala a la màxima categoria, que “estem oberts a tot. Primer és la base, però lògicament tots tenim al cap anar creixent i arribar fins on puguem, no hi ha límits”, va asseverar. Estrada, que l’estiu passat va haver de renunciar a la plaça per falta de suports econòmics, va reconèixer que “la intenció hi és, però s’ha d’anar pas a pas”.

El CB Lleida obre avui la fase d’ascens 

Després de proclamar-se diumenge campió de la Copa Catalunya, el CB Lleida obre avui la segona fase d’ascens a Palma, en què hi ha en joc dos bitllets per a la Final a Vuit del Campionat d’Espanya, d’on sortiran els sis equips que ascendiran a la Lliga Femenina 2. L’equip que dirigeix Albert Puig hi va sense cap pressió.

“La teníem la temporada passada, quan l’objectiu era l’ascens, però aquest any, amb la marxa de bona part de les jugadores de referència, no esperàvem arribar fins aquí. Ha estat tota una sorpresa”, va reconèixer l’entrenador, que és ambiciós i no amaga que, sobre el paper, són un dels favorits per emportar-se una de les dos places.

“Diguem que som els segons favorits, ja que la primera posició de la lligueta està molt clara per al Fundació Asnimo”, va assenyalar. 

L’equip balear es va reforçar a l’acabar la fase regular amb quatre jugadores importants de la Lliga Femenina, entre les quals la triplista María España, ex del Gran Canària. “A priori són molt superiors a la resta, però els partits s’han de jugar”, va puntualitzar.

El CB Lleida debutarà avui a les 20.00 hores amb l’altre quadre balear en lliça, el Bahía San Agustín, i demà se les veurà amb l’Hospitalet, al qual ja va derrotar còmodament diumenge passat a la final de la fase catalana de la categoria, disputada a Vic. “L’objectiu és guanyar els dos primers partits, la qual cosa ens asseguraria la segona posició del grup i un dels bitllets per a la Final a Vuit”, va reconèixer Puig. Les lleidatanes tancaran el certamen diumenge amb el gran favorit, el Fundació Asnimo.

El cost d’aquesta segona fase d’ascens no estava pressupostat i s’acostarà a entre 7.000 i 8.000 euros

La participació en aquesta segona fase d’ascens costarà al club entre 7.000 i 8.000 euros, als quals s’ha d’afegir els prop de 2.000 que li va costar la fase de Vic. La factura s’incrementaria si l’equip aconsegueix classificar-se per a la Final a Vuit, que es disputarà del 17 al 20 de juny a Màlaga.

tracking