SEGRE

BÀSQUET LLIGA ACB

El Barça, a semifinals

No dona opció a la Penya en el tercer i decisiu duel, citant-se amb el Tenerife en la següent ronda del 'play-off' || Els aficionats blaugrana tornen al Palau

Pau Gasol i Álex Abrines celebren una cistella durant el partit amb la Penya.

Pau Gasol i Álex Abrines celebren una cistella durant el partit amb la Penya.ACB PHOTO/S.GORDON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça es va classificar ahir per a les semifinals de la Lliga ACB després de guanyar (94-73) un Joventut que no va tenir prou amb el seu joc per aconseguir una altra gesta. En la tornada dels aficionats a les grades del Palau Blaugrana, l’equip de Jasikevicius no va donar opció a la sorpresa i es va citar a la següent ronda del play-off amb el Tenerife, una sèrie que arrancarà demà dilluns (21.15).

Un espectacular tercer quart, en el qual els blaugranes van esborrar de la pista el rival de la mà de Davies i Kuric, autor de cinc triples, va ser la clau de la victòria, en la qual també va destacar Pau Gasol amb 14 punts al primer temps. Però el Barça no en va tenir prou amb Gasol per distanciar-se (32-31) i als blaugranes els va costar controlar el partit.

Ho van aconseguir amb Higgins per establir la màxima diferència del primer temps (43-34). Només Tomic va estar inspirat per a la Penya al tram final del primer temps i va anotar el 45-38.

Davies va explotar per posar el seu equip 15 a dalt (59-44). De poc li va servir a Carles Duran un temps mort, ja que el Barça havia posat la cinquena marxa i dos triples de Kuric van portar els blaugranes fins als 19 punts d’avantatge (65-46).

Kuric va seguir sumant a base de triples fins a establir l’avantatge per sobre dels 20 punts (76-52)..

Els 30 punts d’avantatge al final del tercer quart (82-52) van convertir l’últim període en un tràmit. La Penya va treure l’orgull per evitar un resultat d’escàndol i amb Ribas i Bassas van rebaixar l’avantatge fins als 17 punts (84-67) davant de l’enuig de Jasikevicius. Tanmateix, els blaugranes ja tenien el pas segellat a semis.

Pau Gasol i Álex Abrines celebren una cistella durant el partit amb la Penya.

Pau Gasol i Álex Abrines celebren una cistella durant el partit amb la Penya.ACB PHOTO/S.GORDON

tracking