SEGRE

ATLETISME FONS

Lamdassem ratifica que serà a Tòquio

Tenia ja la mínima i ahir va guanyar en el test de Granollers

Lamdassem, en el moment de travessar la meta com a vencedor.

Lamdassem, en el moment de travessar la meta com a vencedor.KH7/MEDIAGÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El corredor lleidatà Ayad Lamdassem, plusmarquista espanyol de marató, amb un temps d’1h.03:31 en categoria masculina, i la polonesa Karolina Nadoska, amb 1h.11:27 en la femenina, es van imposar ahir en la 35a edició de la Mitja de Granollers. Amb aquest test, Lamdassem es converteix en el tercer maratonià que representarà Espanya en els Jocs Olímpics de Tòquio juntament amb Javi Guerra i Daniel Mateo. Lamdassem, que ja havia aconseguit la mínima olímpica mesos enrere, va reconèixer que “ha estat una bona pedra de toc davant de la marató dels Jocs de Tòquio”. “M’he volgut provar i m’he sentit bé”, va dir.

Des del començament de la categoria elit, separada de la resta de competidors, un grup de deu corredors van ser al capdavant de la prova amb el marroquí Houssame Benabbou, el corredor de Segòvia Javi Guerra i el plusmarquista espanyol de marató Ayad Lamdassem, marcant el ritme amb 15:42 en el pas pel quilòmetre 5 i 31:18 pel deu, reduït el grup ja a cinc.

L’atac dels favorits va arribar poc després i al quilòmetre 15, Javi Guerra, Ayad Lamdassem i el marroquí Youssef Ben Hadi passaven amb 45:53 i a quinze segons ho feia Benabbou (46:08). Lamdassem va realitzar un fort canvi de ritme al quilòmetre 20, i va passar amb 1h.00:34, vint segons davant de Javi Guerra i Ben Hadi.

Guerra, que també serà present en els Jocs de Tòquio, va incremenar el ritme, però no va poder atrapar Ayad Lamdassem, que s’imposava amb 1h.03:31, lluny de la seua millor marca en la distància (1h.01:20), aconseguida l’any passat.

tracking