SEGRE

MOTOCICLISME MUNDIAL DE MOTOGP

Quartararo, un altre cop

El pilot francès, líder del Mundial, firma a Montmeló la cinquena 'pole' consecutiva || Marc Márquez sortirà des del lloc tretzè i Àlex, des del vintè

El francès Fabio Quartararo va firmar a Montmeló la cinquena ‘pole’ consecutiva.

El francès Fabio Quartararo va firmar a Montmeló la cinquena ‘pole’ consecutiva.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot francès Fabio Quartararo (Yamaha) va firmar la pole per a la carrera de MotoGP del Gran Premi de Catalunya d’avui, setena cita del Mundial de motociclisme, mentre que Maverick Viñales (Yamaha) sortirà sisè i Marc Márquez (Repsol Honda) provarà de remuntar des de la tretzena plaça de la graella.

Amb la cinquena pole consecutiva aquest curs, el Diablo tindrà l’oportunitat de consolidar el seu liderat de la categoria reina, en la qual avantatja en 24 punts el seu compatriota Johann Zarco (Ducati), que començarà també a primera fila, tercer. Entre les dos arrancarà l’australià Jack Miller (Ducati). Una caiguda va privar a l’oceànic millorar el seu temps i va servir amb safata la pole per al pilot de Niça.

“Esperàvem tenir menys problemes i ser més amunt, però hem tornat a tenir els mateixos”

“No va ser la meua millor volta. He comès molts errors, així que soc conscient que tenim marge de millorar de cara a la carrera. Tornar a estar a la pole és un bon senyal”, va indicar el francès després de la sessió.

Maverick Viñales (Yamaha) va ser el més ràpid entre els estatals i iniciarà la cita sisè, just davant d’Aleix Espargaró (Aprilia). D’altra banda, el vigent campió, Joan Mir (Suzuki), arrancarà desè i Pol Espargaró (Repsol Honda) ho farà onzè, darrere d’un Valentino Rossi (Yamaha) que va tenir una caiguda sense conseqüències greus.

Entre els que no van aconseguir superar la Q1, Marc Márquez (Repsol Honda) haurà de començar tretzè, Jorge Martín (Ducati) sortirà quinzè en la tornada al Mundial després de la lesió, Iker Lecuona (KTM), setzè, i Àlex Márquez (Honda) ho farà el 20.

“Començar en el lloc 13 no és realment diferent de fer-ho en l’11 o el 12, així que no estic gaire molest per perdre’m la Q2”, va dir el Marc, i l’Àlex va comentar: “Sincerament, ha estat un dia difícil. Després de divendres esperàvem tenir menys problemes i ser més amunt, però avui hem tornat a tenir els mateixos problemes amb l’adherència posterior.”

D’altra banda, l’australià Remy Gardner va firmar la pole en Moto2 i l’hispanoargentí Gabriel Rodrigo ho va fer en Moto3.

Marc: “No faran falta concessions, farem podis” Marc Márquez no creu que Honda tingui concessions la temporada vinent, ja que està convençut que “aconseguirem un podi abans de final d’any”. Les denominades concessions s’atorguen a un equip de fàbrica quan en una temporada no aconsegueix fer cap podi. Si Honda no fa podis en tot l’any tindrà concessions de cara a la pròxima temporada, cosa que li permetrà fer tests il·limitats per poder desenvolupar el motor i disposarà també de més motors. Això es fa així per afavorir la màxima igualtat possible entre els fabricants que competeixen en el Mundial.

El francès Fabio Quartararo va firmar a Montmeló la cinquena ‘pole’ consecutiva.

El francès Fabio Quartararo va firmar a Montmeló la cinquena ‘pole’ consecutiva.EFE

tracking