SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El club va gastar 600.000 € per tapar el 'Barçagate'

A l'auditoria, i Òscar Grau i Román Gómez-Ponti responsabilitzen Bartomeu

Aleksander Ceferin.

Aleksander Ceferin.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdirector general (CEO) del FC Barcelona Òscar Grau i l’excap dels serveis jurídics del club Román Gómez-Ponti van assenyalar ahir davant de la jutge Josep Maria Bartomeu com l’ideòleg del Barçagate i Jaume Masferrer com el seu executor, segons va revelar una de les acusacions populars del cas. A més, la directiva de l’expresident del Barça hauria desemborsat 600.000 euros a Price Waterhouse Coopers per a una auditoria exculpatòria.

Grau i Gómez-Ponti van comparèixer ahir com a investigats en la causa i van afirmar que només Bartomeu va decidir la contractació del servei de monitoratge de xarxes socials i després ho va ordenar. Grau va afirmar que “si és una ordre de presidència, no es discuteix” i tots dos van negar que sabessin que les contractacions servissin per difamar persones crítiques amb Bartomeu. A més, van assenyalar que el departament de compliance –encarregat de vetllar pel bon funcionament dels processos interns de l’entitat blaugrana– “era un desastre”.

El Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona investiga contractes presumptament fraccionats a i3Ventures per esquivar els mecanismes de control intern del club i amb la idea d’impulsar una campanya de desprestigi en xarxes socials a jugadors i exdirectius del club blaugrana i, segons la investigació policial, el club va pagar 2,3 milions d’euros a aquesta empresa durant tres temporades. Grau i Gómez-Ponti van apuntar als suposats atacs a les xarxes socials que hauria rebut el Barça durant l’època del referèndum per la independència de l’1 d’octubre del 2017 com l’origen de la contractació.

L’advocat del club, Carles Monguilod, va confirmar que Grau i Gómez-Ponti van dir ahir a la jutge que Bartomeu va ordenar les contractacions, però “no han assenyalat ningú com a responsable de cap actitud delictiva”. Monguilod va destacar que Bartomeu va donar les ordres, però que l’ex-CEO i l’excap dels serveis jurídics “no tenien competències ni tenien per què qüestionar-ho”.

La jutge Alejandra Gil, que investiga el cas des del maig del 2020, atribueix a Gómez-Ponti, Grau, Bartomeu i Masferrer els presumptes delictes d’administració deslleial i corrupció en els negocis. Els quatre van ser arrestats l’1 de març del 2020 i Masferrer i Bartomeu van passar la nit a comissaria. També és investigat Carlos Ibáñez, amo de Nicestream –empresa de la qual depèn i3Ventures–, que declararà el 20 de juliol per videoconferència.

Així mateix, André Cury, responsable de l’scouting i captació de nous talents al Brasil per al FC Barcelona, tenia un salari de 685.000 euros anuals més variables, segons el contracte a què ha tingut accés Catalunya Ràdio. El document està firmat per Josep Maria Bartomeu, Jordi Mestre, Òscar Grau i el mateix Cury.

UEFA i FIFA no podran sancionar els impulsors de la Superlliga UEFA i FIFA no podran sancionar els clubs que van impulsar el projecte de la Superlliga, ja que la justícia suïssa, amb potestat sobre tots dos organismes, els ha enviat una notificació en la qual els recorda que no poden prendre cap represàlia contra Barça, Madrid i Juventus. El magistrat suís s’empara en la jurisprudència del Jutjat Mercantil 17 de Madrid, en el qual hi ha una interlocutòria firmada per Manuel Ruiz de Lara que impedeix que es pugui sancionar els clubs implicats.

Aquest mateix jutjat va elevar el requeriment al Tribunal Europeu de Luxemburg (TJUE) perquè es fes extensible a totes les justícies europees, segons el conveni de Lugano. La UEFA va assenyalar ahir a través d’un portaveu que “no tenen cap comentari a fer sobre aquest tema”.

La postura d’Aleksander Ceferin, president de la UEFA, continua sent molt crítica amb els tres clubs implicats, als quals va obrir un expedient sancionador. Una de les possibles conseqüències seria deixar els impulsors de la Superlliga dos anys fora de la Lliga de Campions. El TJUE tardaria a decidir entre 8 i 14 mesos, encara que al tractar-se d’un procediment accelerat el període es podria reduir a 8 o 9 mesos. 

Guardiola: “Koeman es mereix un altre any al Barça” L’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, va celebrar que Ronald Koeman segueixi al FC Barcelona per a una segona temporada que preveu que serà millor que la de la seua estrena. “Soc molt amic del Ronald i estic molt content que el president n’estigui convençut.

Ho sé perquè vaig parlar de la decisió amb Laporta. Ha estat un any molt difícil, amb pandèmia i sense gent.

El Ronald es mereix tenir un any amb gent a l’estadi i els segons anys sempre són millors, ja coneix l’equip”, va assegurar Guardiola durant el torneig de golf Legends Trophy al Pula Golf Resort Mallorca. “El Barça ha jugat molt bé en fases de l’any.

“El Kun és un jugador contrastat i Eric serà un fitxatge espectacular, ja l’hi vaig dir al Ronald”

Ha guanyat la Copa i, en general, amb defensa de 5, que en atac és gairebé un 3-4-3, ha jugat molt bé. En una època va ser el que va fer el millor futbol, però la Lliga és la regularitat i l’Atlètic va ser el just vencedor”, va reconèixer.

A més, va assegurar que les contractacions d’Agüero i Eric Garcia seran grans fitxatges. “El Kun és un jugador contrastat, un golejador.

Eric serà un fitxatge espectacular, ja l’hi vaig dir al Ronald. És una joia, molt intel·ligent, amb ganes d’aprendre, ho absorbeix tot i amb el temps serà un dels capitans”, va assegurar.

També té clar que no hi havia opció de tornar al Barça. “Tinc dos anys.

Estic encantat al City i així continuarà sent”, va afirmar.

La selecció serà vacunada i avui jugarà la sub-21 El positiu per Covid de Sergio Busquets en la concentració de selecció espanyola pot obrir la porta a la vacunació de tot l’equip abans de l’Eurocopa, assumpte que des del ministeri de Cultura i Esport es va traslladar divendres passat al de Sanitat. La possibilitat era sobre la taula des d’abans d’aquesta data, segons confirmen des del Consell Superior d’Esports (CSD), però les conseqüències del contagi del capità, que han obligat Espanya a posar en quarantena tot l’equip i a tirar de jugadors sub-21 per a l’amistós d’avui (20.45, La 1) contra Lituània, van empènyer a adoptar la mesura en unes hores.

Els jugadors seran vacunats presumiblement amb Janssen, que només requereix una injecció, per poder debutar dilluns en el torneig.

Per la seua banda, Pablo Fornals (West Ham), Carlos Soler (València), Brais Méndez (Celta) i Rodrigo (Leeds) van ser convocats ahir pel temor que, arran del positiu de Busquets, existeixi un brot. No seran els únics, ja que la Federació va informar que després de l’amistós d’avui s’incorporaran més futbolistes.

D’altra banda, el seleccionador de Bèlgica, el lleidatà Robert Martínez, va assenyalar ahir que el positiu de Busquets “és un gran missatge per a tota la societat. Hem d’anar molt amb compte, el virus encara és allà fora”. A més, va desitjar al blaugrana una “ràpida” recuperació. 

Aleksander Ceferin.

Aleksander Ceferin.

tracking