SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

El 'play-off' per ascendir a Primera RFEF, en seu única

La categoria en la qual jugarà el Lleida tindrà 10 ascensos i 27 descensos

Gabri, nou entrenador del Lleida, que el club presenta demà.

Gabri, nou entrenador del Lleida, que el club presenta demà.LLEIDA ESPORTIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va confirmar ahir en la seua assemblea algunes de les característiques de la nova Segona RFEF, categoria en la qual competirà el Lleida la temporada vinent i que cada campanya patirà una notable renovació d’equips, ja que, dels 90 que la disputaran, deu ascendiran a la Primera RFEF i en descendiran 27. Una altra de les característiques és que el play-off, com ha ocorregut enguany, es jugarà en una seu única i neutral, la qual cosa deixa els aficionats sense poder veure al seu estadi els partits més atractius de la temporada.

Entre els detalls que va confirmar ahir l’RFEF destaca que els 90 equips estaran dividits en 5 grups de 18, per proximitat geogràfica. Encara falten cinc equips per confirmar-se, pendents que concloguin els últims play-offs aquest cap de setmana. Pujaran directes a Primera RFEF els campions de cada grup, mentre que del segon al cinquè –20 equips–, es jugaran en un play-off les altres cinc places d’ascens.

Pel que fa als descensos, perdran la categoria els cinc últims de cada grup, mentre que els quatre pitjors que ocupin el lloc 13 faran un play-out per dirimir les altres dos places de descens.

D’altra banda, l’RFEF va tenir unes pèrdues del 2020 passat, l’any de la pandèmia, de 4,17 milions d’euros, segons es va anunciar en l’assemblea general ordinària celebrada a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas.

Segons va explicar Eduardo Bandrés, tresorer de l’RFEF, aquesta xifra va ser al final notablement inferior a la que s’havia previst al llarg de l’estat d’alarma –al voltant de 20 M€– en vista dels problemes generats per la Covid-19, amb els ajornaments de competicions, de l’Eurocopa, dels Jocs Olímpics i la cancel·lació de partits de les seleccions, entre altres qüestions.

L’Assemblea va reconèixer els assoliments esportius aquesta temporada del Vila-real amb la Lliga Europa i del Barcelona femení amb el triplet. Encara no hi ha data per a l’inici de la competició.

tracking