SEGRE

FUTBOL EUROCOPA 2021

Vacunacions de la selecció espanyola en l'aire

La comissió de Salut Pública no es pronuncia sobre la decisió d'immunitzar la selecció espanyola, pel positiu de Busquets, cosa que genera polèmica || Dos casos a Suècia, primer rival de la Roja

Luis Enrique, durant un entrenament recent de la selecció espanyola.

Luis Enrique, durant un entrenament recent de la selecció espanyola.EFE/EPA/PABLO GARCIA/RFEF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El silenci de la comissió de Salut Pública sobre la vacunació dels jugadors de la selecció deixa en l’aire de moment aquesta mesura i prolonga la incertesa que envolta l’equip i la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) arran del positiu del capità, Sergio Busquets. Aquest òrgan va evitar pronunciar-se ahir sobre la petició feta pel ministeri de Cultura i Esport i passa la decisió, qüestionada per alguns grups polítics i que ha generat un debat social, a les mans de Sanitat quan falten cinc dies per al debut d’Espanya a l’Eurocopa a Sevilla.

La comissió tenia en l’ordre del dia analitzar la petició efectuada pel ministeri de Cultura i Esport perquè els jugadors rebin la vacuna igual que els esportistes espanyols que aniran als Jocs de Tòquio i va considerar que aquest assumpte no és de la seua competència.

“No sabíem els convocats fins al 24 de maig”, es va justificar el president del CSD

Després del positiu de Busquets, la mesura immediata va ser aïllar la resta de l’equip i la solució per jugar el partit contra Lituània (vegeu el desglossament) va ser citar l’equip sub-21. Després, i davant de les opcions que la UEFA permet per a imprevistos per baixes a les plantilles quaranta-vuit hores abans del debut a l’Euro, l’RFEF va optar per citar sis futbolistes més i formar un grup alternatiu que s’entreni en una altra bombolla. Es tracta de Rodrigo Moreno, Brais Méndez, Carlos Soler, Pablo Fornals, Kepa Arrizabalaga i Raúl Albiol.

D’altra banda, ahir va arribar la notícia dels positius de Dejan Kulusevski i Mattias Svanberg, dos jugadors de la selecció sueca, que serà el rival contra el qual la Roja debutarà a l’Eurocopa, el dilluns 14 a La Cartuja de Sevilla.

Els sub-21 golegen Lituània per 4-0 La selecció espanyola sub-21 va donar la cara ahir en l’estrany amistós disputat davant de Lituània (4-0), un partit sense història i que va jugar el segon equip estatal arran del positiu per coronavirus de Sergio Busquets. L’equip de Luis de la Fuente, recentment eliminat en semifinals de l’Europeu sub-21, ja estava de vacances i va ser reclutat per evitar suspendre l’amistós.

La samarreta d’Ucraïna indigna Rússia

La samarreta d’Ucraïna per a l’Eurocopa està causant indignació a Rússia. L’equip ucraïnès jugarà amb una samarreta amb la silueta del país enribetada en la qual s’inclou l’annexionada península de Crimea. La UEFA rebutja les acusacions de “politització” i les peticions russes de prohibir la vestimenta i assegura que la peça compleix les regulacions.

França guanya Bulgària 3-0 i marca Griezmann La selecció francesa va vèncer la búlgara ahir per 3-0, amb un primer gol acrobàtic del blaugrana Griezmann. Un triomf entelat per l’ensurt que va donar el madridista Karim Benzema, al retirar-se lesionat al genoll.

El tipus de vacuna també provoca controvèrsia La idea inicial era posar als internacionals espanyols la vacuna Janssen, d’una sola dosi, per evitar-ne una segona amb l’Eurocopa ja començada, segons el diari As. Però la vacuna Janssen no està recomanada per al tram d’edat dels jugadors de la selecció, que tenen una mitjana de 26 anys.

Les autoritats sanitàries han aprovat l’aplicació de Janssen per al tram d’edat de 40 a 49, encara que es podria ampliar a gent de més edat. D’altra banda, els que han passat ja la malaltia no poden ser vacunats amb Janssen. De tota manera, en qualsevol moment en què es faci la vacunació, la selecció no arribarà immunitzada al primer partit de l’Eurocopa, dilluns davant de Suècia.

“No sabíem els convocats fins el dia 24 de maig. A partir d’aquell dia es va començar a parlar de la necessitat de vacunar els jugadors i divendres es va procedir a la petició oficial”, es va justificar el president del Consell Superior d’Esports, José Manuel Franco.

“Jo no soc conscient de l’enrenou. El que hem fet és el millor per als nostres jugadors”, es va excusar a Radio Marca el president de la Federació, Luis Rubiales. Però el cert és que hi ha força agitació entre el debat social i la picabaralla política sobre suposats privilegis. 

tracking