SEGRE

FUTBOL ACTIVITATS

Lluís Cortés: “L'AEM ja és un referent”

L'entrenador lleidatà del Barça, Lluís Cortés, qualifica d'“espectacular” la temporada aemista i assegura que “es mereix jugar al Camp d'Esports” || Veu irreversible el boom del futbol femení

Lluís Cortés saluda les nenes i els nens del futbol base de la UE Alpicat.

Lluís Cortés saluda les nenes i els nens del futbol base de la UE Alpicat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tècnic lleidatà del Barça, Lluís Cortés, va dir ahir a Alpicat, on va ser homenatjat i va protagonitzar una xarrada col·loqui, que “el futbol femení està creixent i no pararà de fer-ho. No és una moda passatgera.

Ha arribat per quedar-se”. Segons l’entrenador de l’equip blaugrana, que ha conquerit aquest any el triplet (Champions, Lliga i Copa), aquests èxits, “que intentarem repetir”, han de servir per “aconseguir que juguin moltes més nenes”.

No obstant, va dir que “ja s’han fet passos importants com en el Mundial 2019, amb el bon paper de la selecció espanyola, que va marcar un abans i un després i cada vegada les audiències són més grans i això ho notem nosaltres al carrer. La gent et para, et felicita i les nenes venen a l’estadi a veure’ns amb les samarretes de les nostres jugadores i ja no van amb les de Messi o els jugadors de l’equip masculí”.

El tècnic balaguerí no va voler passar per alt la gran temporada de l’AEM. “Ha estat espectacular i ja ho vaig avisar en el primer partit de l’any que l’AEM era un candidat a jugar la fase d’ascens i que lluitaria per ascendir.

I ha hagut d’enfrontar-se a equips amb un enorme pressupost i amb clubs masculins darrere que és un paraigua molt important. Això de l’AEM és un èxit brutal.

El que han fet el Roger [Lamesa, l’entrenador] i el seu cos tècnic ha estat espectacular. I podem dir que l’equip ja és un referent de l’esport lleidatà i ho continuarà sent.

Necessitem referents propers a Lleida i que no sigui només el Barça. I l’AEM ho és”, va afirmar Cortés.

Fins i tot va anar més enllà i va dir que l’equip aemista “es mereix jugar partits al Camp d’Esports i que vagi de la mà amb el Lleida Esportiu, encara que es tracti de dos clubs i dos escuts diferents. El que vull dir és que com més accions, iniciatives i activitats es facin, més visibilitat donarem al futbol femení”.

Cortés va mostrar el seu costat més humà quan va admetre que la felicitació que més el va emocionar va ser la de Robert Hernández, el tècnic al qual va rellevar i que en el seu dia li va oferir que l’ajudés com a assistent.

Fotos i autògrafs amb nenes i nens del futbol base Lluís Cortés va assenyalar que, després d’una temporada històrica d’èxits però molt exigent i dura i marcada per la Covid”, era un “honor” protagonitzar un acte a Alpicat, on “he passat moltes hores a l’escola [va estudiar al col·legi Terraferma], venia als campus d’estiu... Aquí tinc molts amics, he vingut també a jugar aquí al Parc del Graó i ho considero també el meu poble”.

Els actes es van iniciar a l’ajuntament, on Cortés va fir· mar al llibre d’honor. Després va participar en una xarrada col·loqui al Parc del Graó que tenia com a destinataris les nenes i els nens del futbol base de la UE Alpicat. Va saludar tothom, es va fer fotos i va fir· mar autògrafs. Val a destacar que l’Alpicat compta amb 5 equips femenins (un amateur, un juvenil, dos infantils i un benjamí), tenint en compte que la secció es va posar en marxa fa tres anys.

En els actes van ser presents l’alcalde Joan Gilart, el president de la UE Alpicat, Santi Martínez, i el delegat de la Fe· deració Catalana, Josep Maria Espasa. 

Lluís Cortés saluda les nenes i els nens del futbol base de la UE Alpicat.

Lluís Cortés saluda les nenes i els nens del futbol base de la UE Alpicat.AMADO FORROLLA

Lluís Cortés saluda les nenes i els nens del futbol base de la UE Alpicat.

Lluís Cortés saluda les nenes i els nens del futbol base de la UE Alpicat.AMADO FORROLLA

tracking