SEGRE

BÀSQUET LEB

El Barça cedirà dos jugadors al Força Lleida

Els senegalesos Badji i Brancou Badio són dos de les opcions que s'estudien

Brancou Badio i Ibou Badji han jugat diversos partits aquesta temporada amb el primer equip a l’ACB.

Brancou Badio i Ibou Badji han jugat diversos partits aquesta temporada amb el primer equip a l’ACB.ACB MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acord assolit entre el FC Barcelona i el Força Lleida per a la permuta de les seues places, del qual només resta pendent la firma del contracte i que assegurarà la continuïtat de l’equip lleidatà a la LEB Or, també inclou la cessió per part del club blaugrana de dos jugadors amb projecció ACB. Segons ha pogut saber SEGRE, els dos elegits per jugar la temporada que ve al Barris Nord han estat enguany en dinàmica de primer equip i algun ha debutat, fins i tot, a la màxima categoria.

Descartat Sergi Martínez, que es quedarà a la plantilla professional, els dos jugadors cedits podrien sortir d’una terna que formarien els senegalesos Ibou Badji i Brancou Badio, els millors situats, i el mallorquí Michael Caicedo, un dels destacats en l’última Eurolliga júnior. El pivot Badji, de 18 anys i 2,16 metres d’altura, és una de les perles del planter blaugrana i destaca per la seua gran intimidació, gràcies als 2,40 metres d’envergadura. Aquesta temporada a LEB Plata ha fet una mitjana de 7,1 punts, 5,7 rebots, gairebé 2 taps i 10,8 de valoració en tot just 19 minuts de mitjana per partit.

El seu compatriota Badio, base de 24 anys i 1,91 metres, compleix la segona temporada al filial blaugrana i aquest any ha acabat sent el segon màxim anotador de l’equip amb una mitjana de 10,5 punts, a més de jugar set partits a ACB amb molts minuts.

Finalment, l’escorta Caicedo, de 17 anys i 1,99 metres, és una altra de les perles de futur del Palau i que Jasikevicius va fer debutar aquest any contra el Manresa, convertint-se així en el cinquè jugador més jove a aconseguir-ho en tota la història de la secció. El jugador d’Inca, que va ser el millor a la final de l’Eurolliga davant del Madrid, amb 25 punts, 11 rebots i 26 de valoració, té molts números de jugar a EBA amb el Cornellà, l’altre equip implicat en l’intercanvi de places. Un altre dels noms que sonen és el del base argentí Juani Marcos, que aquesta temporada ha fet una mitjana de 8,6 punts, 3,3 rebots, 3 assistències, 1 recuperació i 9,7 de valoració.

El Menorca va oferir 50.000 € per la plaça, el doble que el Lleida El Força Lleida abonarà al Barça 24.000 euros per la plaça de LEB Or que ambdós clubs s’intercanviaran en una operació a tres bandes en la qual també està implicat el Cornellà. Amb aquest canvi, el quadre lleidatà obtindrà la plaça d’Or que el Barça va aconseguir a la fase d’ascens, el Cornellà la de Plata que té el Força Lleida després del seu descens i els blaugranes la d’EBA del conjunt del Baix Llobregat. El Barça va arribar a tenir ofertes molt superiors a la lleidatana per vendre la seua plaça d’Or, en concret una del Menorca de 50.000 euros, que doblava la lleidatana.

Malgrat assegurar-se la continuïtat a la categoria, pendent només de la firma de l’acord, el Força Lleida continuarà donant suport, amb l’Ourense, a l’ampliació de la categoria a 24 equips.  

tracking