SEGRE

FUTBOL EUROCOPA 2021

L'Exèrcit vacunarà avui amb Pfizer la selecció espanyola

Carlos Soler, davant de Luis Enrique, durant un entrenament.

Carlos Soler, davant de Luis Enrique, durant un entrenament.EFE/RFEF / PABLO GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de l’Estat va autoritzar ahir la vacunació dels jugadors i el cos tècnic de la selecció espanyola. El ministeri de Sanitat va acceptar aquesta mesura a quatre dies que es produeixi el debut de la Roja davant de Suècia a l’Eurocopa (dilluns 14, 21.00 hores, a Sevilla) i després que es confirmessin els positius per coronavirus de dos dels 24 futbolistes citats per Luis Enrique per a l’Europeu: Sergio Busquets i Diego Llorente. La inoculació es realitzarà, en principi, avui dijous, a través de l’Exèrcit, a causa que aquesta acció queda fora dels grups establerts, i es realitzarà igual que amb els olímpics.

Sanitat ha pres aquesta decisió després que la Comissió de Salut Pública declinés dimarts pronunciar-se sobre aquesta possibilitat. Segons va transcendir, es vacunaran amb Pfizer i serà l’Exèrcit l’encarregat d’immunitzar els jugadors i l’equip tècnic de la selecció, al voltant de 50 persones.

Tanmateix, a diferència dels esportistes que aniran a Tòquio, els futbolistes de la selecció no assoliran la immunització plena contra la Covid-19, ja que aniran amb només una dosi, quan la pauta completa són dos dosis, i no hauran transcorregut les setmanes necessàries per generar prou anticossos. El ministeri de Sanitat assumeix, doncs, la decisió de vacunar la selecció dins de l’àmbit de les seues competències, amb els arguments que la selecció és un grup d’esportistes que representen Espanya en una competició internacional, com faran els olímpics a Tòquio, i davant del temor que un brot del virus provoqui l’expulsió del combinat nacional del torneig.

Els 22 internacionals que queden a la concentració principal d’Espanya continuen entrenant-se de forma individual i no ha aparegut cap positiu més després dels ressenyats.

No caldrà fer-se una PCR per veure partits arran de les crítiques Els 16.000 espectadors que podran assistir als quatre partits de l’Eurocopa a l’estadi sevillà La Cartuja, el primer l’Espanya-Suècia de dilluns vinent, no hauran de presentar obligatòriament una PCR o un test d’antígens, realitzats abans dels encontres, com havia exigit la subdelegació del Govern a Sevilla.

La Junta d’Andalusia espera aprovar demà la mesura i només es recomanarà. D’altra banda, també servirà un certificat de vacunació.

Els requisits havien desfermat crítiques entre els compradors d’entrades al considerar que no se’ls va informar amb prou claredat i antelació, ja que s’havien de costejar les proves tenint en compte que els preus de les entrades van des de cinquanta fins a 185 euros.

Sí que es manté com a obligatori l’ús de la mascareta i es recomana portar- ne alguna de recanvi i mantenir sempre la distància de seguretat.

Els partits assignats a la capital andalusa són els tres d’Espanya al Grup E: davant de Suècia (dilluns); Polònia (dia 19); i Eslovàquia (dia 23); i un de vuitens (dia 27) entre el líder del Grup B i el que surti per sorteig del tercer de l’A, D, E o F. 

Tot l’equip espanyol dona negatiu als tests La selecció espanyola va respirar tranquil·la ahir al conèixer el resultat dels tests PCR realitzats per UEFA a les dos bombolles, amb tots els internacionals amb resultat negatiu, així com el cos tècnic encapçalat per Luis Enrique. Hi havia temor d’un brot de coronavirus després dels positius de Busquets i Diego Llorente.

Putin acusa Ucraïna de falta de democràcia El president rus, Vladímir Putin, va acusar ahir Ucraïna de “menysprear” la democràcia per incloure la península de Crimea, territori annexionat per Rússia el 2014, al mapa imprès a la seua samarreta nacional per a l’Eurocopa de futbol. “Ells menyspreen la voluntat popular dels crimeans”, va dir a la televisió pública.

Portugal goleja Israel en un amistós (4-0) La selecció de Portugal va aconseguir un bon triomf ahir davant d’Israel (4-0) en el seu últim partit amistós abans d’afrontar l’Eurocopa, gràcies als gols de Bruno Fernandes (2), Cristiano Ronaldo i Joao Cancelo en un duel disputat a l’estadi José Alvalade de Lisboa. Els lusitans venien d’empatar amb Espanya (0-0).

tracking